3 anys i 6 mesos de presó per l'acusat de matar un home a la disco Caribbean

El segon implicat li cau una pena d'un mes i mig mentre que el tercer queda absolt

La sentència de la secció quarta de l'Audiència de Girona, de la qual ha estat ponent el magistrat Javier Marca Matute, declara provat que poc després de les cinc de la matinada del 24 de febrer del 2012 Lucjan Jan Niesyn, àlies 'Alex', va propinar un sol cop de puny "brutal i directe a la zona buco-nasal" a la víctima. el cop li va provocar un traumatisme facial sever amb fractura amb sagnat abundant, que finalment li va obstruir la via respiratòria i li va causar la mort per parada respiratòria i cardíaca.

Tot i això, el tribunal considera que l'agressió va tenir lloc durant una baralla amb múltiples persones implicades i conclou que Niesyn no tenia intenció de matar. Segons la sentència, l'acusat estava fora la discoteca amb uns amics quan el grup de la víctima va començar a llançar-los ampolles de vidre. Primer es va produir un "enfrontament dialèctic" que va acabar arribant a les mans. "En el transcurs duna baralla amb membres del grup, Lucjan Jan Niesyn va aprofitar la seva força física i li va propinar el cop de puny", recull la sentència.

El tribunal conclou, tal com sostenia la defensa de Niesyn encapçalada pel lletrat Benet Salellas, que l'acusat va donar un sol cop a la víctima i no més d'un tal i com sostenia el fiscal i les acusacions. "Els forenses van afirmar que no es pot descartar que fos produït per un sol cop", exposa la sentència que recorda, a més, que el condemnat té unes mans "de grans dimensions aptes per causar aquestes lesions" perquè mesura més de 2 metres d'alçada i pesa més de 120 quilos.

A l'hora de comptar la pena, el magistrat li aplica un atenuant per consum d'alcohol i drogues i conclou que aquella nit Niesyn va "abusar" de tòxics.

Lucjan Jan Niesyn s'enfrontava a una pena de 19 anys i 4 mesos de presó per un delicte d'homicidi i un altre de lesions, per participar en l'agressió a una altra víctima. El tribunal l'absol del segon delicte perquè considera que no ha quedat provat que participés en l'altra baralla. Així, finalment el condemna a 3 anys i 6 mesos de presó per un delicte de lesions amb resultat de mort, en concurrència amb un homicidi imprudent. En matèria de responsabilitat civil, haurà d'indemnitzar la filla menor de la víctima amb 120.000 euros i la seva parella sentimental en el moment dels fets amb 30.000 euros.

1 any i mig per al segon acusat

A banda de Niesyn, al banc dels acusats de l'Audiència de Girona hi havia dos homes més a qui les acusacions implicaven en les agressions, representats pel lletrat Sergio Noguero.

Un d'ells ha quedat absolt mentre que el tribunal han condemnat Andrei Mihaita Tanasa -a qui el fiscal Enrique Barata acusava d'homicidi i lesions- a 1 any i 6 mesos de presó per les lesions. La sentència declara provat que va donar "un o diversos cops" a la cara a un amic de la víctima mortal i li va provocar diverses fractures al maxil·lar i a la mandíbula, que van precisar cirurgia reparadora i plaques per curar-se.

El tribunal exposa que les versions dels testimonis són contradictòries i poc creïbles i conclou que no ha quedat demostrat que Tanasa participés en l'agressió mortal però sí que va colpejar l'altre home durant una baralla. En matèria de responsabilitat civil, haurà d'indemnitzar la víctima amb 20.000 euros.

La sentència obliga tant Niesyn com Tanasa a assumir una setena part de les despeses processals, incloses les de l'acusació particular, amb el lletrat Joan Pere Zapata, i les de l'acusació popular, exercida per la Fecasarm. La sentència no és ferma i es pot recórrer interposant un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.