La víctima del Caribbean va morir asfixiat per la sang de les seves pròpies ferides

Els forenses conclouen que va rebre múltiples cops a la cara o un sol impacte molt fort

La víctima va rebre un o diversos impactes tan forts que no va poder reaccionar i va caure 'KO' a terra. Els forenses que van fer l'autòpsia a l'home que va morir a les portes de la discoteca Caribbean de Girona han detallat que la víctima no tenia cap ferida de defensa i tampoc hi havia als seus artells signes que evidenciessin colpegés algú abans de morir.

Els forenses no han pogut determinar el nombre de cops que va rebre la víctima a la cara. "Pot ser un sol cop donat amb molta força i la mà molt gran però no podem descartar que hi hagués més d'un cop", han exposat les forenses de l'Institut de Medicina Legal de Girona.

Segons els perits, si es tracta d'un sol cop, hauria de ser propinat "amb moltíssima força, amb molta energia" i per una persona forta i amb una mà molt gran. El magistrat president ha demanat al principal acusat, Lucjan Jan Niesyn, que s'aixequés i mostrés les seves mans a les forenses. Les perits han afirmat que el processat, que mesura 2 metres d'alçada, té unes mans grosses.

Com a resultat de l'agressió, la víctima va patir un traumatisme craniofacial molt sever amb fractures al maxil·lar i als ossos del massís facial. Aquest traumatisme va provocar un sagnat molt abundant i, com que estava fora de combat pel traumatisme, va començar a empassar-se la seva sang. L'hemorràgia li va acabar obstruint les vies respiratòries i va morir per asfíxia.

Segons les forenses, l'única opció per salvar-li la vida hagués estat col·locar-lo en posició de seguretat per evitar que s'empassés la seva sang i intubar-lo immediatament per garantir que podia respirar.

Descarten assassinat

El judici pel cas del Caribbean quedarà vist per a sentència aquest dijous, després de les conclusions i els informes. Tant l'acusació particular, encapçalada pel lletrat Joan Pere Zapata, com l'acusació popular, exercida per la Fecasarm, ja han avançat que rebaixaran la petició de presó per al principal acusat, Lucjan Van Niesyn, per a qui demanaven 21 anys i 10 mesos de presó per assassinat i lesions.

Els lletrats han detallat que baixaran la qualificació a homicidi i demanaran 17 anys de presó, com ja demanen per a l'acusat Andrei Mihaita Tanasa. El fiscal, Enrique Barata, no emetrà les conclusions fins demà. Per al tercer sospitós, les acusacions reclamen 3 anys de presó per un delicte de lesions.

Les defenses, Benet Salellas i Sergio Noguero, demanen de forma provisional l'absolució per als seus representats.