L'assassí de Montse Méndez diu que la va asfixiar per accident

L'home declara que la va esquarterar i va repartir el cadàver en bosses per boscos gironins

L'autor confés de la mort de la dona desapareguda a Girona a finals d'octubre del 2013 ha assegurat davant del jutge que la va asfixiar per accident. Segons ha relatat, ell i la víctima es van conèixer aquella nit en un bar. Tots dos, i el company de pis del detingut, van estar bevent alcohol i consumint cocaïna. Van decidir anar a casa de l'homicida, al carrer Pare Coll, i van continuar prenent drogues.

L'home relata que, quan ja era de dia, ell i la dona van mantenir relacions sexuals consentides amb pràctiques d'asfíxia però "se li'n va anar la mà" i la va matar. Després, va esquarterar el cos en vuit trossos i va repartir el cadàver en bosses per diferents zones boscoses al voltant de la ciutat.

Els fets

La víctima, Montse Méndez, va desaparèixer el 23 d'octubre de l'any passat. La van veure per última vegada al barri de Can Gibert del Pla i, des de llavors, ni rastre, fins que un detingut a Madrid per estrangular i cremar una jove danesa de 27 anys va confessar que mesos enrere havia matat una altra dona a Girona.

Després d'aquesta confessió, el Jutjat d'instrucció número 1 de Girona el va citar a declarar com a imputat. Aquest dilluns, assistit per un lletrat de Madrid, ha declarat davant del jutge. L'home, de 33 anys i origen belga, ha reconegut que va matar la dona però ha assegurat que va ser de forma involuntària.


La víctima, Montse Méndez


Fonts pròximes al cas han assenyalat que el detingut relata que ell i el seu company de pis, un home d'origen espanyol, van conèixer la víctima en un bar proper al carrer Pare Coll, on tenien el pis. No es coneixien d'abans però es van caure bé i van estar hores bevent cerveses i 'xupitos' i consumint cocaïna. Segons la versió de l'homicida confés, després van decidir continuar la festa a casa els homes.

El detingut ha assegurat van consumir grans quantitats de cocaïna i que, de fet, van trucar un parell de vegades a un camell perquè els portés més droga. Aleshores, el company de pis va decidir anar a dormir i va deixar víctima i agressor sols. El detingut ha afirmat que van començar a mantenir relacions sexuals amb pràctiques d'asfíxia de forma consentida però la va escanyar més del compte i va morir asfixiada.

Quan va veure que la víctima no respirava, va decidir desfer-se del cadàver. Sempre segons el relat del criminal, la va portar fins la banyera i la va esquarterar en vuit part amb un ganivet de grans dimensions. Després, va repartir el cadàver el bosses. A partir del migdia, i en moto, va anar portant bosses a diferents zones boscoses properes a la ciutat.

Un cop es va desfer del cadàver, indiquen les fonts, va llançar també el matalàs -per eliminar proves d'ADN i cabells- i el ganivet i va pintar les parets dels pis. Unes tres setmanes després del crim, va marxar de Girona i se'n va anar a viure a Madrid, on el van detenir per matar la jove danesa.

No el va ajudar

Segons han indicat fonts del cas, Dave Verbist ha negat que el seu company de pis l'ajudés a matar, esquarterar o desfer-se del cadàver però sí que ha reconegut que li va confessar que havia comès el crim.

Després de declarar davant del jutge, a la tarda la comitiva judicial ha resseguit els llocs on l'homicida confés assegurava que havia llançat alguna de les bosses, per intentar trobar el cadàver que mai va aparèixer. El punt de sortida de la comitiva ha estat el carrer Pare Coll, el suposat escenari del crim, tot i que no han pujat fins el pis.

Des d'aquí, han anat fins a un camí d'una zona forestal entre Domeny i Taialà on hi han estat prop d'una hora i han rastrejat la pista amb els gossos de la unitat canina. Després, la comitiva ha anat fins a Sarrià de Ter, al camí que mena cap a la urbanització Golf Girona.