Es reprenen les tasques de rescat del cos del submarinista mort a l'Estartit

El cos es troba a 47 metres més endins d'on va ser trobat un company seu en estat crític

L'equip dels GEAS de la Guàrdia Civil ha reprès aquest dilluns les tasques de rescat del cos del submarinista mort aquest cap de setmana la Cova dels Arquets, a una milla de la costa de l'Estartit i situada a uns vuit metres de profunditat.

A dos quarts de nou del matí, els agents s'han reunit per preparar els treballs i s'han dirigit fins a la zona, des d'on començaran les immersions. El cos del submarinista, de 62 anys, es troba 47 metres més endins de la cova en línia horitzontal respecte al punt on va ser localitzat un company seu, de 53 anys, en estat crític i que va poder sobreviure gràcies a una bossa d'aire.

La Guàrdia Civil preveu que les tasques de rescat s'allarguin unes quantes hores. Els equips de rescat van localitzar aquest diumenge el submarinista que va sobreviure. En total, van ser necessàries un total de 12 immersions per treure'l de l'aigua. L'home va passar més de 20 hores a la cova i va salvar la vida gràcies a una bombolla d'aire. El rescat del submarinista mort, en canvi, es va haver d'ajornar fins a aquest dilluns per les males condicions meteorològiques. 

El rescat dels dos submarinistes va començar el dissabte a quarts d'onze del matí després que un tercer company que sí va poder sortir de la cova avisés els equips d'emergència.