Un submarinista mort i un altre en estat crític en quedar atrapats en una cova de l'Estartit

Un tercer bussejador ha pogut sortir sa i estalvi i avisar els equips d'emergència

Un submarinista ha mort i un altre està en estat crític després de quedar atrapats en una cova de l'Estartit (Baix Empordà). Efectius de la unitat subaquàtica de la Guàrdia Civil estan intentant rescatar el submarinista ferit crític, que es troba encara dins la cova, en molt mal estat de salut "i amb un fil de vida", segons ha confirmat el cap del GEAS, Fernando Aguirre.

Un tercer submarinista ha pogut sortir sa i estalvi i avisar els equips d'emergència. Els tres submarinistes, d'entre 52 i 61 anys, van submergir-se pels voltants de les deu del matí de dissabte a la zona de la cova dels Arquets, una milla al nord del port de l'Estartit. Per causes encara desconegudes, dos d'ells van quedar atrapats.

El tercer submarinista, que sí que va poder sortir a la superfície, va alertar els serveis d'emergència a primera hora de la tarda de dissabte i es va iniciar la recerca. Després d'hores es va localitzar els dos submarinistes atrapats a la cova dels Arquets. Un d'ells ja havia perdut la vida mentre que l'altre estava en estat crític i durant tot el matí i migdia d'aquest diumenge s'estan fent esforços per salvar-lo i treure'l a la superfície.

Segons el cap del GEAS a l'Estartit, Fernando Aguirre, la situació del submarinista és molt complicada. "Té molt poc oxigen, no es pot agafar enlloc i la situació marítima és complicada", ha reconegut Aguirre, que forma part d'un important dispositiu amb més d'una vintena d'efectius.

Rescatat el segon submarinista

L'equip dels GEAS de la Guàrdia Civil ha aconseguit rescatar amb vida un dels dos submarinistes atrapats a la cova Els Arquets de l'Estartit (Baix Empordà).

El cap dels GEAS a Girona, Fernando Aguirre, ha destacat la dificultat tècnica d'un rescat que ahir dissabte es va haver de suspendre i que s'ha allargat fins els volts de les cinc de la tarda. Els equips de rescat han localitzat el submarinista al migdia i han estat necessàries un total de 12 immersions per treure'l de l'aigua.

L'home, que ha passat més de 20 hores dins la cova, ha salvat la vida gràcies a una bombolla d'aire. El rescat del submarinista mort s'ha hagut de suspendre fins demà pel mal temps.