36 avisos als Bombers per les fortes tempestes a les comarques gironines

90 nens han quedat atrapats dins una casa de colònies

Els Bombers de la Generalitat han rebut fins a les vuit del vespre un total 36 avisos arran de les fortes pluges caigudes a les comarques gironines, especialment al Gironès, Alt Empordà i Baix Empordà.

De fet, 14 dels avisos s'han fet de del municipi de l'Escala, on també ha caigut calamarsa. Una de les actuacions ha estat en una casa de colònies del camí de Sobrestany, a Bellcaire d'Empordà. S'ha format al voltant del recinte un gran bassal que impedia sortir a les persones que hi havia dins, entre aquests 90 nens que estan en perfectes condicions. S'han desplaçat fins allà tres vehicles dels Bombers i una màquina excavadora per obrir una rasa.

Finalment no ha fet falta fer-ne ús de la màquina perquè un petit dic que s'ha fet amb un pic ha aconseguit drenar l'aigua acumulada. A Bellcaire d'Empordà s'han registrat 65 l/m², mentre que a Sobrestany, també al Baix Empordà, han caigut en només 90 minuts 70 litres per metre quadrat.

Altres registres destacats han estat els de Sant Gregori, al Gironès, amb 42 l/m²; Ventalló (Alt Empordà) amb 39 l/m² o Sant Pere Pescador (24 l/m²). A La Bisbal d'Empordà s'han registrat en només 30 minuts 24 mm.

Els Bombers també han informat que a Tregurà de Dalt, al terme de Vilallonga de Ter (Ripollès), s'han hagut de traslladar fins a Camprodon 16 joves i dos adults que estaven al refugi de Font Lletera. Havien quedat xops per la pluja i estaven agafant fet, motiu pel qual han demanat ajuda per a ser traslladats.

Després del seu pas per les comarques gironines, les tempestes estan baixant pel litoral, a zones com La Selva el l'Alt Maresme. Es manté activat el pla Inuncat.