Testimonis del crim al Caribbean confirmen que tot fou fruit d'una baralla entre dos grups

Els acusats s'enfronten a penes d'entre 3 i 21 anys de presó

Un dels testimonis que ha declarat aquest dimarts en la segona jornada del judici pel crim del Caribbean és el controlador d'accés de la discoteca. Segons ha detallat, aquella nit hi va haver una discussió dins el local entre els dos grups provocat per un enfrontament entre dues noies. El porter ha assegurat que un dels processats el va colpejar amb un tamboret i, per això, va fer fora tot el grup d'ara acusats de la discoteca.

Segons ha detallat, els va empènyer fora i, com que ja era tard, van obrir les llums dels discoteca i van donar per finalitzada la nit. Segons el seu relat, quan va sortir fora hi va haver llançament d'ampolles per part del grup on hi havia la víctima. posteriorment, assegura, va veure dos dels acusats -a qui el fiscal acusa d'assassinat i homicidi- donant una puntada de peu a la víctima mortal, que va caure a terra.

El porter diu que després va veure els dos homes dirigint-se cap a la segona víctima, que va acabar amb fractures a la cara, i com també el van colpejar. Finalment, assegura que els dos homes van tornar on era la víctima mortal i el van colpejar de nou per, finalment, entrar dins la discoteca a buscar una tercera persona.

Un altre porter, però en aquest cas d'un altre local, també ha declarat aquest dimarts. Aquella nit, l'home anava amb els acusats i, segons ha explicat, va sentir un home del grup de la víctima increpant als processats dient-los que "no tenien ous de barallar-se". Després d'això, van llaner ampolles contra el grups dels acusats.

Segons el testimoni, aleshores els dos principals acusats "van anar a per ells" i hi va haver una baralla "cos a cos" entre cadascun dels processats i cada víctima. L'home diu que va anar a intentar separar l'acusat d'assassinat de la víctima però com que no li va fer cas va optar per marxar a casa.

Al banc dels acusats de l'Audiència de Girona hi ha tres homes que s'enfronten a penes d'entre 3 i 21 anys i 10 mesos de presó. El fiscal considera que Lucjan Van Niesyn és autor d'un delicte d'assassinat amb traïdoria sobrevinguda i d'un delicte de lesions i demana que el condemnin a 21 anys i 10 mesos de presó. Per a Andrei Mihaita Tanasa demana 17 anys de presó per homicidi i un delicte de lesions i per a Endre S. N. demana 3 anys de presó per un delicte de lesions.

La defensa, encapçalades pels lletrats Sergio Noguero i Benet Salellas, demanen l'absolució.