L'acusat del crim al Caribbean diu que només es va defensar durant una baralla

Tres homes s'enfronten a penes d'entre 3 i 21 anys de presó

El suposat autor material del crim ha afirmat que no tenia intenció de matar ningú i que l'únic que va fer va ser defensar-se dels cops que li propinaven un grup d'homes. Segons el relat de Lucjan Jan Niesyn, aquella nit a la discoteca Caribbean hi va haver algun enfrontament entre membres del seu grup i del grup de la víctima però ha assegurat que ell tota l'estona va intentar "pacificar" la situació i evitar que anés a més.

El principal acusat ha explicat que dins el local uns quants homes del grup de la víctima van començar a apallissar un dels seus amics. "Jo vaig anar cap a ell i el vaig estirar cap a darrere la barra", ha detallat Jan Niesyn, que ha negat que en aquell moment agredís ningú ni brandés cap cadira de plàstic per intimidar els contrincants.

Tot i això, el personal de seguretat va fer fora tot el grup. Aleshores, segons la versió de l'acusat, mentre estaven en una mena de terrassa que hi ha abans de sortir al carrer, el grup de la víctima va començar a llançar ampolles per sobre la tanca. "Això només ho pot fer algú que té ganes de fer mal, sense pensar en les conseqüències", ha afirmat l'acusat que ha afegit que ells volien evitar sortir del tot del local per no topar-se amb el grup de la víctima però el personal de seguretat els feia sortir.

Un cop a fora, diu l'acusat que l'altre grup d'homes van continuar llançant ampolles i dient amenaces. Va ser llavors quan, assegura, va notar "un cop fort a la cama" que el va fer caure a terra. El processat diu que el van colpejar amb una barra de ferro o amb un pal i que, després, un grup d'homes el van continuar apallissant i arrossegant-lo per terra. "Vaig pensar que em volien agafar, ficar-me dins un maleter i picar-me", ha afirmat Jan Niesyn que assegura que va "témer" per la seva vida i que pensava que el matarien.

L'acusat diu que, aleshores, va actuar "sense pensar" i només amb la intenció de treure's els atacants de sobre i va donar "un cop a l'aire". "No anava dirigit a ningú, només volia trobar la manera de fugir", ha afirmat. Segons la versió del processat, va colpejar "amb el palmell de la mà" la víctima, que va caure a terra. "El vaig veure a terra però no estava grogui ni inconscient, jo pensava que estava bé", ha exposat Jan Niesyn que afegeix que després d'això se'n va anar al lavabo de dins la discoteca. "L'únic que volia era veure quines ferides tenia", ha detallat.

Forcejament

El principal acusat ha negat així el que sostenen fiscal i acusacions: que després de colpejar la víctima mortal anés a ajudar un altre amic seu, que s'estava encarant amb un altre home del grup de la víctima.

Com a resultat de la batussa, un altre home va patir fractures a la cara i el van haver de traslladar a l'hospital de la Vall d'Hebron perquè l'operessin. Un altre dels acusats, Andrei Mihaita Tanasa, ha reconegut que va "forcejar" amb la víctima i que li va donar un cop per "lliurar-se d'ell".

21, 17 i 3 anys de presó

El fiscal considera que Lucjan Van Niesyn és autor d'un delicte d'assassinat amb traïdoria sobrevinguda i d'un delicte de lesions i demana que el condemnin a 21 anys i 10 mesos de presó. Per a Andrei Mihaita Tanasa demana 17 anys de presó per homicidi i un delicte de lesions i per a Endre S. N. demana 3 anys de presó per un delicte de lesions.

En matèria de responsabilitat civil, vol que Van Niseyn i Tanasa indemnitzin la filla menor d'edat de la víctima mortal amb 140.000 euros i la seva parella sentimental amb 30.000. A més, sol·licita que els tres acusats indemnitzin l'home a qui van causar fractures a la cara amb 20.000 euros.

La defensa, encapçalades pels lletrats Sergio Noguero i Benet Salellas, demanen l'absolució.