L'Ajuntament de Girona assumirà a partir de dilluns vinent el servei de Wi-Fi gratuïta

El servei l'ofereix actualment l'empresa GOWEX, que la setmana passada va presentar concurs de creditors

L'Ajuntament de Girona assumirà a partir del proper dilluns, 21 de juliol, el servei de Wi-Fi gratuïta de la ciutat. El nou servei 'Girona Free Wi-Fi' substituirà així la xarxa d'Internet sense fils que l'empresa GOWEX (que va presentar concurs de creditors la setmana passada) oferia des del mes d'octubre de 2011 i que es mantindrà fins a l'activació de la nova xarxa.

Així, l'Ajuntament de Girona mantindrà directament el servei i els 166 punts Wi-Fi de la ciutat "mentre es treballa per definir el nou model d'oferiment a la ciutat", segons ha explicat la tinenta d'alcalde d'Hisenda, Maria Àngels Planas. El canvi d'operador del servei obligarà els seus usuaris a donar-se d'alta de nou. La nova xarxa "Girona Free Wi-Fi" oferirà un servei d'accés lliure a internet a la via pública mitjançant un formulari d'alta que caldrà omplir de nou, encara que es fos anteriorment usuari de GOWEX.

A diferència de l'anterior servei, 'Girona Free Wi-Fi' no tindrà servei de pagament i tindrà una velocitat de 256Kbps (límit establert per la circular 1/2010 de la Comissió del Mercat de Telecomunicacions que regula les condicions d'explotació de les xarxes i de la prestació dels serveis de comunicacions electròniques per les Administracions Públiques).

A partir de dilluns estarà disponible el telèfon 972 010 002 on s'atendran totes les consultes i incidències sobre el servei.

Aquest dimarts ja s'ha iniciat la substitució de les plaques identificatives dels punts d'accés Wi-Fi de la ciutat. La tinenta d'alcalde d'Hisenda i Gestió Municipal, Maria Àngels Planas, ha remarcat que amb aquesta actuació la voluntat municipal "és garantir la continuïtat en la prestació d'un servei important per una ciutat que es vol tecnològicament accessible per als seus ciutadans i també pel sector turístic".