Geli demana a Iceta que lideri un projecte de reconciliació amb els crítics

La diputada socialista vol que el futur primer secretari creï un "equip nou" que sigui "l'inici del canvi"

L'exconsellera socialista ha estat una de les primeres persones que han votat a les eleccions primàries del PSC aquest matí a Girona. Geli ha aprofitat l'ocasió per subratllar que és necessari que si Iceta surt escollit, tiri endavant un "projecte de reconciliació" amb un espai que té esperit socialista però que no es sent identificat amb el partit a causa de la cultura política "que els ha anat allunyant, expulsant i que els ha dit que sobraven". Segons la diputada, el partit ha de reformular-se per poder tornar a ser "actors actius" dins del panorama polític català i pel que fa a la consulta del 9-N. "Hem d'acompanyar a tota aquesta majoria social i política que vol votar", ha insistit.

Segons Geli, ara el PSC està a temps d'escollir quina és la seva vocació política - "majoritària o no"- el fet nacional i posar solució a la manca de lideratges pel que fa a la defensa d'un model econòmic que sigui "just i defensi els serveis públics". "Votaran el que vulguin els militants, a les urnes, però Iceta sap que ha de fer un equip nou i un projecte que sigui l'inici del canvi", ha resumit.

"No és contradictori formar part del PSC i del 'Moviment Catalunya'"

Pel que fa al nou 'Moviment Catalunya' (Geli és una de les participants), la diputada socialista ha assegurat que no "considera que sigui contradictori formar part, al mateix temps, del PSC i del 'Moviment Catalunya'. "Això ho haurà de decidir la propera direcció del PSC i Iceta", ha comentat. En aquest sentit, Geli ha assegurat que ja "han definit el projecte" del moviment i que en les properes setmanes l'entitat començarà a reunir-se i parlar amb diversos partits polítics, associacions i altres moviment per veure si poden "confluir" i presentar-se conjuntament a les properes eleccions municipals.