L'Aeroport de Girona perd un 25% de passatgers al mes durant el primer semestre del 2014

Les instal·lacions de Vilobí d'Onyar van tancar el juny amb una nova davallada del 19%

Aena ha fet públiques les dades referents al mes de juny, que tornen a mostrar una nova caiguda en el nombre de passatgers a l'aeroport gironí i que confirmen que no aixeca el vol ni en ple estiu. Durant el darrer mes van passar per les instal·lacions un total de 261.766 passatgers, un 19% menys que fa un any. 

Aquests registres negatius se sumen als que ja arrossega l'aerport des que va començar l'any. En el primer semestre, de mitjana ha perdut un 25% de viatgers al mes. Les pitjors xifres es van registrar al març , amb una caiguda del 47,2%. En total, el aquests primers sis mesos del 2014 han passat per l'aeroport 898.495 passatgers, una xifra que fa recular l'aeroport en l'estadística a nivell estatal. 

Perdent posicions al rànquing dels aeroports estatals

Girona havia arribat a estar dins del 'top 10' dels aeroports espanyols i, en el seu millor moment, va superar els 5,5 milions de passatgers (any 2008). Ara, i segons les dades de juny, és el 16è aeroport en nombre de viatgers. En canvi, el juny del 2008 van passar per l'aeroport 532.822 passatgers. Llavors l'aeroport se situava en el novè lloc en nombre de viatgers en el rànquing espanyol. Sis anys més tard, el trànsit en un mes com el juny s'ha reduït pràcticament a la meitat. 

L'Aeroport de Girona ofereix aquesta temporada d'estiu 69 destinacions, vuit menys que l'any passat. Les novetats són les connexions amb Leeds (Regne Unit), Poznan (Polònia), Rabat (Marroc) -operades per Ryanair- i també un vol a Lviv (Ucraïna) de Wizz Air. Ryanair, amb 49 destinacions, continua acaparant la majoria de vols. 

Present i futur complicats

Si les estadístiques d'aquest primer semestre no són bones, les perspectives de futur tampoc són massa esperançadores. La principal companyia, Ryanair, ja va avançar que a partir de novembre, amb la programació de la temporada d'hivern, reduirà més vols. Concretament, només operarà 14 destinacions des de Girona a partir del darrer cap de setmana d'octubre. Això suposa una reducció del 25% respecte les 19 rutes d'aquest passat hivern i un descens del 36% en relació als 22 destins de la temporada d'hivern del 2012.

A més, la companyia ha optat per retirar a partir de l'hivern vols històrics que s'havien ofert des de l'aeroport de Vilobí d'Onyar des que Ryanair hi va aterrar, el 2004. Alguns d'aquests són les connexions amb Londres (tant amb l'aeroport de Luton com amb Stansted) i també amb París Beauvais.