L'exalcaldessa de Salt, descol·locada pels sous il·legals de la FMC

Iolanda Pineda subratlla que cada mes rebia una quantitat fixa sense dietes

L'exalcaldessa socialista de Salt, Iolanda Pineda, és un dels 44 alcaldes que apareix a la llista per haver rebut suposats cobraments il·lícits quan formava part de la Federació de Municipis de Catalunya. Pineda ha assegurat que ella rebia una quantitat fixa mensual per "rescabalar" les despeses que tenia, ja fos per desplaçaments, dietes, reunions o per la feina que realitzava com a presidenta de la comissió d'immigració.

"Mai vaig tenir la percepció que fos una cosa il·legal, des del 2011 que vaig deixar de ser batlle també vaig deixar l'FMC", ha subratllat. "Haurem d'estar a l'espera de les investigacions però si hagués sabut que era una cosa il·legal no ho hagués cobrat", ha subratllat. "No es tractava de dietes, sinó de quantitat fixes, no vaig tenir la percepció mai que fos il·legal. Si ho hagués sabut no hagués cobrat", ha assenyalat Pineda.

Segons l'exalcaldessa, ella cobrava uns 200 euros al mes però, des del principi, va pensar que es tractava en contraprestació de la feina que realitzava dins de la FMC i per les despeses que tenia, ja fos per desplaçaments, autopista o dietes. També ha confirmat que a banda d'aquest ingrés no percebia res més a part. 

"Hi havia vegades que pujava més o menys però ho estic revisant tot, hi havia setmanes que pujava dos cops o altres quatre vegades", ha explicat. L'exalcaldessa ha assegurat que tenia "la confiança" que tot es feia d'acord amb la legalitat. "Hi ha hagut un canvi de la llei d'associacions quan jo ja no formava part de la federació, l'any 2012, potser podria venir tot això per això però encara no he vist l'informe jurídic i no sé d'on ha pogut venir l'error", ha conclòs.