Avancem presentarà candidatura pròpia a les eleccions municipals a Girona

Glòria Plana deixa el grup socialista a l'ajuntament i al consell comarcal i passa a ser no adscrita

Avancem va decidir en assemblea el dissabte passat constituir-se com a "subjecte polític" amb la voluntat d'aglutinar votants d'esquerres i ser una alternativa de Govern. Aquest dijous, a més, el nou partit fa el salt al món municipal i ha anunciat la primera candidatura a les municipals de maig de 2015 a la ciutat de Girona. 

Els encarregats de fer l'anunci han estat les dues cares més visibles d'Avancem a la ciutat: la regidora Glòria Plana i Ignasi Thió (que fou regidor socialista i el 2012 va disputar a Juli Fernández la primera secretaria dels socialistes gironins). Plana ha explicat que volen plasmar els principis d'Avancem en una candidatura pròpia a les municipals, que tingui com a eixos la defensa del progrés, la igualtat, la justícia social i el compromís amb el dret a decidir.

Seguint la línia del que es va aprovar a l'assemblea del 28 de juny, a Girona la candidatura d'Avancem també tindrà el suport de NECat. Els membres del nou partit han assegurat que la de Girona és la primera candidatura que s'anuncia però que després en vindran d'altres a altres punts de les comarques gironines i arreu de Catalunya, tot i que no han volgut avançar quines ni quantes. 

Les renúncies de Glòria Plana

Tant Plana com Thió han deixat la militància i han estripat aquesta setmana el carnet del PSC. Després d'anunciar candidatura, la regidora Glòria Plana ha avançat que deixarà també el grup municipal i passar a ser regidora no adscrita, deixant els socialistes amb només sis regidors a l'Ajuntament de Girona. El mateix pensa fer al Consell Comarcal del Gironès on, a més, és portaveu del grup socialista. 

"Crec que haig de fer-ho per responsabilitat perquè seria una incompatibilitat seguir dins el grup municipal", ha declarat Plana, que defensa que continuarà treballant "amb la mateixa il·lusió, compromís i passió" per la ciutat de Girona. 

Plana i Thió han reconegut que hi ha més militants que volen deixar el PSC i seguir els seus passos. Ara bé, Thió ha remarcat que Avancem permet ser militant de diversos partits alhora i que, per tant, la seva voluntat no és la de que "hi hagi altes i baixes" sinó d'aglutinar persones amb vocació d'esquerres i en favor del dret a decidir.