63 municipis tenen aquest estiu una oferta de biblioplatja, bibliopiscina o biblioparc

Enguany s'instal·len lones perquè els usuaris puguin difondre-ho amb l'etiqueta #biblioestiu

Un total de 63 municipis catalans tornen a tenir aquest estiu una oferta de serveis de biblioteca des les ubicacions estiuenques, com les platges, piscines, places, jardins, llacs o terrasses. Concretament, arreu de Catalunya aquest estiu funcionen una quarantena de bibliopiscines, sis biblioplatges, quatre biblioparcs, tres biblioplaces, un bibliojardí, un bibliopati, un bibliomercat, un bibliollac i una biblioterrassa. Aquesta temporada s'hi instal·len grans lones, amb motius del món del llibre i la lectura per tal que els usuaris puguin interactuar i difondre-ho amb l'etiqueta #biblioestiu.

Per promocionar aquests punts bibliotecaris, aquesta temporada, el Departament de Cultura, a través del Servei de Biblioteques, engega una nova proposta de dinamització: la instal·lació a les biblioplatges, bibliopiscines, bibliorius, i altres d'una lona de 6 metres de llarg i 2 d'alt amb motius del món del llibre i la lectura, com ara la Caputxeta Vermella sobre un matalàs o el Tirant lo Blanc fent-se una autofoto.

És una invitació a interactuar amb les escenes de la lona en forma de fotografies i a difondre-les amb l'etiqueta #biblioestiu. Durant juliol i agost aquesta lona passarà per les biblioplatges i bibliopiscines d'Arenys de Mar, Castelldefels, Montgat, Tamariu, Girona, Tremp, Torredembarra i Santa Bàrbara.

La iniciativa de les biblioplatges ofereix serveis d'extensió bibliotecària en què el principal objectiu és promoure la lectura com a activitat de lleure, no esperant que els lectors vagin als espais tradicionals de les biblioteques, sinó sortint a trobar-los allà on habitualment passen el seu temps d'oci per oferir-los els serveis bibliotecaris amb la màxima proximitat.

En aquestes petites biblioteques d'estiu es pot consultar un fons seleccionat per a totes les edats en què predominen els temes d'actualitat i la literatura d'imaginació: diaris, revistes, còmics, contes i novel·les, principalment. També es pot fer préstec, obtenir el carnet de la biblioteca i, en alguns casos, connectar-se a Internet. Per reforçar l'aliança entre lectura i lleure, s'hi organitzen conferències, jocs, concerts, recitals, lectures, presentacions i tot un ampli ventall de propostes culturals per a totes les edats.