L'acusat de matar un veí d'Olot diu que 'se li'n va anar l'olla'

Alejandro Fortuño assegura que es van començar a barallar i els dos van anar a agafar ganivets a la cuina

L'acusat de matar un veí d'Olot a ganivetades l'octubre del 2012 ha assegurat que "se li'n va anar l'olla" quan va enxampar la víctima intentant violar la seva dona. Alejandro Fortuño, que aquest dimarts sí que ha declarat després que dilluns digués que no podia perquè no li havien donat la medicació, ha explicat que aquella tarda va conèixer la víctima al carrer quan tots dos anaven beguts.

La víctima el va convidar a anar a casa seva on tenia "un vi boníssim". "Vam estar bevent, hi havia molt bon rotllo", ha afirmat. Tot es va estroncar, segons l'acusat, quan va anar al lavabo del pis i va sentir la seva dona cridant demanant auxili. "Ell estava despullat i ella tenia sang, va ser un xoc", ha dit.

Alejandro Fortuño ha admès que el 19 d'octubre del 2012 va matar a ganivetades un veí d'Olot a casa seva, en un pis del passeig d'en Blay, al centre de la població. Aquest dimarts al matí, l'acusat sí que s'ha vist capaç de respondre les preguntes tant del fiscal com del lletrat de la defensa. Dilluns a la tarda, van haver de suspendre la sessió perquè Fortuño va assegurar que no es trobava en condicions de declarar a·legant que no li havien donat la medicació que té prescrita.


 
Segons la versió de l'acusat, aquell dia va estar bevent alcohol des de bon matí. Fortuño ha assegurat que abusava de les drogues i l'alcohol des de l'adolescència i, de fet, tenia una incapacitat reconeguda per les seqüeles que li ha deixat el consum.

A la tarda, mentre caminava per Olot, es va creuar amb la víctima, que també anava begut. "Vam començar a xerrar i em va dir que anés a casa seva, que tenia un vi boníssim, i que era bohemi i em regalaria un quadre", ha explicat el processat. Per això, va decidir anar amb ell.

Alejandro Fortuño assegura que van estar bevent diverses ampolles de vi al pis, que hi havia "molt bon rotllo" i que, en un moment de la tarda, la víctima li va dir que escollís quin quadre volia. "Vaig recordar que havia quedat amb la meva dona i vaig pensar que segur que jo triaria el quadre més lleig, per això la vaig anar a buscar perquè el triés ella", ha explicat l'acusat.

Intenta violar la dona

Quan la dona va arribar al pis, van estar els tres plegats una estona més. Aleshores, segons l'acusat, ell va anar al lavabo i, mentre estava dins, va sentir cridar la seva dona demanant auxili. "Vaig sortir i me la vaig trobar amb la cara ensangonada i a ell totalment despullat que li deia que no cridés, que el seu marit havia marxat i no la podria ajudar", ha assegurat el processat que diu que llavors va entrar "en xoc".

"El vaig apartar i ens vam començar a barallar, ens llançàvem de tot", ha relatat. En un moment de la disputa, diu l'acusat que tots dos van agafar dos ganivets que hi havia sobre una taula i se'ls van "llançar". "El següent que recordo és la meva dona dient-me 'Àlex, para. Àlex, para", ha declarat Fortuño.

Intenta eliminar la sang

La víctima va rebre 59 ferides d'arma blanca i va morir dessagnat. Després de cometre el crim, Fortuño ha explicat que es va treure la samarreta i es va intentar netejar la sang. "Sabia que vindria la policia i que passaria diversos dies al calabós, no volia estar ple de sang", ha explicat.

Va ser llavors quan va arribar al pis un amic de la víctima. Fortuño assegura que li va dir que la víctima havia intentat violar la seva dona i que truqués a la policia. Ha negat que amenacés el testimoni.

Tot i això, l'home ha declarat aquest dimarts i ha assegurat que l'acusat el va agafar pel coll i li va dir: "Tu no em coneixes, no saps qui sóc, no m'has vist o sinó tu tampoc sortiràs d'aquí".

Després d'això, l'acusat i la seva dona van marxar del pis i van anar fins al seu domicili, en un carrer proper. La policia el va detenir poc després.

Fortuño ha assegurat que "mai" s'hauria pensat que fos capaç de matar una persona i ha referit a un llarg historial de consum i abús de drogues i alcohol que li han deixat seqüeles mentals.

14 anys i 10 mesos de presó

El fiscal, Enrique Barata, demana que el condemnin a 14 anys i 10 mesos de presó per un delicte d'homicidi amb els agreujants d'abús de superioritat i de confiança. Tot i això, li estima un atenuant simple de trastorn mental pels problemes amb l'alcohol i les drogues.

La defensa, encapçalada pel lletrat Joaquim Bech de Careda, admet l'homicidi però li aplica dos eximents complets (un per trastorn mental i un altre per consum de tòxics) i un atenuant d'arravatament, i considera que Fortuño no ha d'anar a al presó, sinó que ha de rebre tractament psiquiàtric.