Comença el judici contra l'acusat de matar a ganivetades un veí d'Olot a casa seva

La defensa diu que la víctima va intentar agredir sexualment la seva parella

Un tribunal popular és l'encarregat de jutjar, a partir d'aquest dilluns, l'acusat de matar a ganivetades un veí d'Olot a casa seva l'octubre del 2012. El fiscal sosté que l'agressor i la víctima havien estat bevent alcohol plegats i van començar a discutir.

Aleshores, Alejandro Fortuño va agafar un ganivet i li va clavar a l'altre home fins a la mort. Per això, l'acusació pública demana que el condemnin a 14 anys i 10 mesos de presó per homicidi.

La defensa, en canvi, indica que Fortuño va enxampar la víctima intentant agredir sexualment la seva parella i això va ser el detonant de la disputa. A més, apunta que l'acusat està "malalt" com a conseqüència del consum continuat d'alcohol i drogues.

El crim que ha arribat a judici es remunta al 19 d'octubre del 2012 quan l'acusat va agafar un ganivet de cuina i li va clavar repetidament a la víctima fins a matar-la.

El judici ha començat aquest dilluns al matí amb la tria dels nou membres del jurat popular que seran els encarregat d'emetre el veredicte. Aquesta tarda serà el torn d'Alejandro Fortuño de donar a seva versió dels fets.

El fiscal, Enrique Barata, creu que aquella tarda la víctima va convidar Fortuño i la seva parella a pujar amb ell al seu domicili, situat al número 60 del passeig d'en Blay, perquè s'havia generat "un vincle d'amistat i confiança" entre els tres.

Un cop a dins l'habitatge, el grup va estar bevent vi durant força estona. Però, en un moment donat, entre dos quarts de sis i tres quarts de set, els dos homes van començar "una forta discussió".

Durant la disputa, sosté el fiscal, Fortuño va anar de dret a la cuina i va arreplegar un ganivet. Després, va tornar on hi havia l'altre home i va començar a clavar-li repetidament per tot el cos. Quan la fulla de l'arma es va vinclar, apunta Barata, Fortuño va anar a buscar un altre ganivet i el va continuar apunyalant fins a la mort. En total, li va donar fins a 59 ganivetades.

Poc després del crim, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra van detenir tant Fortuño com la seva parella. Finalment, però, el fiscal no ha trobat indicis per imputar la dona perquè considera que l'acusat és l'únic responsable de la mort de l'olotí.

Per això, el fiscal imputa a l'acusat un delicte d'homicidi amb els agreujants d'abús de superioritat i de confiança. Tot i això, li estima un atenuant simple de trastorn mental, perquè Fortuño feia temps que tenia problemes amb l'alcohol -que consumia en excés- i també prenia drogues. Demana que el condemnin a 14 anys i 10 mesos de presó.

Intenta agredir la dona

La defensa, encapçalada pel lletrat Joaquim Bech de Careda, sosté que el que va passar en aquell pis va ser la víctima va aprofitar que l'ara acusat anava al lavabo per intentar agredir sexualment la dona. "Quan va sortir del bany, es va trobar la seva parella plorant i la víctima despullada colpejant-la", ha afirmat el lletrat.

Aleshores, ha relatat Bech de Careda, va "reaccionar de manera desproporcionada" perquè, segons ha indicat, té un trastorn mental sever com a conseqüència de l'abús de drogues i alcohol durant anys. "Es van barallar, en un moment determinat va aparèixer el ganivet i un dels dos va acabar mort", ha assegurat la defensa davant els membres del jurat

Tot i que reconeix l'homicidi, la defensa inclous dos eximents complets (un per trastorn mental i un altre per consum de tòxics) i un atenuant d'arravatament i considera que Alejandro Fortuño no ha d'anar a presó, sinó que ha de rebre tractament psiquiàtric.