Pere Casellas tira la tovallola per liderar al PSC

El precandidat figuerenc constata que no tindrà els avals necessaris

El precandidat a la primera secretaria del PSC, Pere Casellas, ha anunciat aquest dilluns, a 24 hores que finalitzi la recollida d'avals per liderar el partit, que no arribarà a la xifra que fa falta per optar a l'elecció. Casellas té al voltant de 200 avals de militants, de manera que tira la tovallola al lideratge dels socialistes catalans però fa una crida a crear un 'think tank' que sigui una "corrent d'opinió" que serveixi per "aportar idees, defensar la socialdemocràcia i dir que no volem pactes amb la dreta", al mateix temps que crida a "defensar la democràcia dins el partit i a discutir el model d'estat".

El regidor socialista a Figueres també ha deixat clar que tot allò que faci serà, sempre, dins el partit i donant suport a qui surti escollit primer secretari. En aquest sentit, si l'altre precandidat, Josep Rueda, tampoc obté el mínim d'avals que es requereixen, el convida a treballar plegats. "Cal que anem junts com a moviment de base per refundar i renovar el nostre partit i treballar amb qui sigui primer secretari", ha declarat.

Casellas ha reiterat que "som socialistes" i estarà "sempre a disposició del partit". A més, ha criticat els moviments d'Avancem i de Joan Ignasi Elena de qui considera que "si s'hagués presentat hauria tingut menys avals que jo". El precandidat s'ha reunit aquest dilluns a la tarda amb militants del PSC de Terrassa i del Vallès Occidental.