Glòria Plana deixa el PSC i surt del procés de primàries a Girona

Ignasi Thió també deixa la militància

Les primàries del PSC a la ciutat de Girona finalment tindran una única candidatura, la de Sílvia Paneque. L'altra candidata, Glòria Plana, ha anunciat aquest dilluns que no només abandona el procés de primàries sinó que deixa el partit després de quasi 14 anys de militància. 

Plana, que actualment és regidora a Girona, havia fet el pas endavant aixoplugada pel corrent crític Avancem. Els esdeveniments dels darrers dies, però, han precipitat que ara decideixi deixar el PSC i no optar a ser-ne l'alcaldable. Un dels fets que han forçat aquesta decisió és que el líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, ha deixat la militància. L'altre, que Avancem ha decidit en assemblea aquest cap de setmana constituir-se com a partit propi i fer aliança amb NECat. "Fent el pas de deixar el partit conseqüentment no em queda altra que deixar de procés de primàries", ha reconegut Plana.

Plana ha destacat la seva voluntat d'intentar influir per canviar el PSC "des de dins, de manera honesta i lleial". Ara, però, considera que és el moment d'abandonar el partit, tot i que no ha aclarit quin paper jugarà de cara a les eleccions municipals del 2015. "De moment comunico que deixo el partit i també les primàries, el futur ja es veurà", ha declarat. 

D'altra banda, Plana ha volgut destacar la "valentia i la vàlua" de Sílvia Paneque, que és ara l'única candidata del PSC a l'alcaldia de Girona. "Crec que tant la Sílvia com jo hem fet bona feina per possibilitat que per primera vegada es fessin unes primàries obertes per escollir candidat", ha manifestat. 

Ignasi Thió també plega

Glòria Plana no fa el pas sola ja que també ha decidit abandonar el PSC Ignasi Thió, que va ser regidor a Girona i que va disputar la primera secretaria dels socialistes gironins a Juli Fernández el passat congrés, fet a Lloret el 2012. Thió era, juntament amb Plana, la cara més visible del moviment Avancem a Girona. 

Es mantenen les votacions de dissabte

Fonts del PSC han assegurat que dissabte es mantenen les votacions tot i que només hi hagi una candidatura. Segons defensa el partit, el procés de primàries estava pensat per escollir candidats i cal ara que Sílvia Paneque sigui ratificada no només pels militants sinó també per la ciutadania de Girona. 
Per això, dissabte hi haurà nou taules repartides per la ciutat on els ciutadans podran expressar si donen suport o no a la candidatura de Paneque.