Atrapen tres lladres que rebentaven cotxes i motos als carrers de Calella de Palafrugell

Els Mossos d'Esquadra els van enxampar en plena feina

Els Mossos d'Esquadra han atrapat tres lladres que es dedicaven a rebentar cotxes i motos pels carrers de Calella de Palafrugell (Baix Empordà). Els agents van sorprendre'ls en plena feina, just quan estaven forçant la porta d'un turisme aparcat en una zona propera a la platja.

Els lladres, tres joves marroquins d'entre 18 i 20 anys, feia poc que havien arrencat la maleta posterior d'una scooter, que estava estacionada al costat del cotxe. Els mossos van poder recuperar les pertinences que havien robat i se'ls van endur a tots tres emmanillats cap a comissaria. Després de passar davant del jutge, els joves, que són veïns del poble i tots ells tenen antecedents, han quedat en llibertat amb càrrecs.

La detenció dels tres lladres va tenir lloc ara fa una setmana. Cap a les vuit del vespre del dimarts 16, una patrulla de paisà va veure tres nois rebentant la porta d'un cotxe. Els agents feien patrullatge preventiu pels carrers propers a les platges de Calella de Palafrugell, precisament per prevenir-hi els robatoris a interior de vehicle.


La patrulla es va acostar cap als tres lladres, que estaven forçant el marc de la porta del turisme, i els va identificar a tots tres. Mentrestant, els agents s'havien adonat que, uns metres més enllà del cotxe, hi havia aparcada una scooter a la qual li faltava la maleta del darrere.

Com que al terra hi havia trossos de plàstic i part del pany de la maleta, els mossos van sospitar que els tres joves l'havien arrencada, abans de fixar-se el cotxe com a proper objectiu. Mentrestant, tant el propietari del turisme com la de la moto van acostar-se fins al lloc.

Quan els agents van escorcollar els tres joves, a un d'ells li van trobar les claus d'un cotxe, que estava aparcat allà mateix. La patrulla el va obrir i, a dins, van trobar-hi la maleta posterior de la moto.

Per tot plegat, els mossos van detenir els nois per dos delictes de robatori amb força (un d'ells, en grau de temptativa). Els joves, veïns de Palafrugell, són vells coneguts de la policia, perquè tots ells tenen antecedents per fets similars. Després de passar l'endemà a disposició del jutjat de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, tots ells han quedat en llibertat amb càrrecs.