Girona comptarà amb un nou Centre de Formació d'Adults el curs vinent

Ensenyament diu que el departament treballa perquè tots els ciutadans "puguin tenir una segona oportunitat"

L'Ajuntament de Girona i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat han signat aquest dissabte un conveni que permetrà desdoblar el Centre de Formació d'Adults de la ciutat. D'aquesta manera, el curs vinent, Girona comptarà amb una segona escola, ubicada al barri de Sant Narcís, dins l'edifici del Servei Municipal d'Ocupació, i que s'especialitzarà en la formació per a l'ocupació laboral.

La nova escola permetrà augmentar el nombre de grups d'alumnes que hi ha a la ciutat, n'hi haurà tres més i l'oferta formativa amb més de 500 places. "Volem que tots els ciutadans tinguin una segona oportunitat per estudiar allò que ells vulguin", ha explicat la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.

L'acord que ha signat l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, estableix que el consistori cedeix al Departament d'Ensenyament diversos espais del Servei Municipal d'Ocupació de l'ajuntament perquè s'hi pugi ubicar el nou Centre de Formació d'Adults. En concret, es cedeixen tres aules , un espai per a arxiu i un altre per a la sala de professors. A més, també es compartiran dos aules més que, durant el matí, seran utilitzades pel Servei Municipal d'Ocupació i, a la tarda, s'hi impartiran classes per a adults.

Aquesta segona escola mantindrà la coherència pedagògica que s'ha portat a terme durant anys en el Centre de Formació d'Adults de Girona. Els dos centres faran estudis comuns però, la nova escola posarà especial atenció en els ensenyament relacionats amb la preparació laboral. L'altre centre, situat al bell mig de la ciutat, s'especialitzarà més en ensenyaments relacionats amb l'alfabetització.

Amb aquest desdoblament Girona comptarà amb una oferta formativa més àmplia, amb més de 500 places pel que fa a formació acadèmica, 1.100 en l'àmbit de la formació dedicada a l'ocupació i 21 grups d'alumnes que podran aprendre informàtica, llengua catalana o seguir els cursos d'accés a cicles formatius de grau mitjà i superior. En total, el nou centre suposarà un increment de tres nous grups d'alumnes. "En aquests moments que molta gent no va poder estudiar, el nou centre aporta una centralitat important al barri de Sant Narcís i genera una bona línia formativa", ha explicat la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.

Des del Departament d'Ensenyament asseguren que aquest nou centre respon a la voluntat de la conselleria d'apostar per tots els ciutadans que vulguin continuar la seva línia formativa. "Es tracta d'una aposta perquè tothom qui vulgui i tots els ciutadans puguin tenir una segona oportunitat", ha apuntat. Rigau ha subratllat que, d'aquesta manera, més veïns de Girona podran continuar i avançar en el seu itinerari formatiu. "Tindrem una millor ubicació, un augment de grups i un enriquiment pel que fa a la diversitat formativa", ha subratllat.

La consellera ha relacionat el nou conveni i el desdoblament de l'escola d'adults gironina amb el fet que un 85% dels nous llocs de treball requereixen i requeriran formació postobligatòria. "El departament treballa amb aquesta perspectiva i, per tant, no n'hi ha prou amb l'ESO", ha ressaltat. "Tothom ha de poder-se treure el graduat de secundària, també posem especial atenció en les proves dels cicles professionals o per millorar les competències en l'àmbit de matèries bàsiques o informàtica o anglès", ha afegit.

Des del consistori, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha explicat que aquest nou centre respon a una "llarga i antiga reivindicació". "Em satisfà molt poder-ho anunciar de la mà de la conselleria perquè s'ha resolt una de les velles demandes de la ciutadania", ha explicat. Puigdemont ha comentat que, en aquests moments de crisis econòmica i manca d'ofertes laborals, és "clau i desitjàvem" ampliar aquests espais. "A més s'ha de tenir en compte que el nou centre estarà en contacte amb el Servei Municipal d'Ocupació que són dos espais que volíem lligar i creiem que generaran sinergies interessants que beneficiaran a tothom", ha conclòs.

La signatura de l'acord ha comptat amb la presència de la tinenta d'alcalde i regidora d'Educació i Esports, Isabel Muradàs, i el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot.