L'antiga biblioteca de Ripoll es convertirà en un Casal de Joves el 2011

La primera fase dels treballs tenen un pressupost de 218.000 euros

Ripoll va obrir les portes de la nova biblioteca Lambert Mata deixant lliure l'anterior edifici que feia aquestes funcions. Des de l'Ajuntament van decidir reaprofitar les instal·lacions per convertir l'espai en un Casal de Joves on hi tindran cabuda els nois i les noies d'entre 10 i 16 anys per desenvolupar-hi tota mena d'activitats, seguir pautes d'orientació i guiatge en temes d'orientació sexual i salut. L'alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, explica que el nou casal tancarà el cercle de l'illa cultural ubicada en aquella zona formada per la biblioteca Lambert Mata (amb els annexes d'arts escèniques i plàstiques que obriran al setembre), l'Escola Municipal de Música, la futura Escola d'Idiomes i el Centre d'Autoformació.

Jordà explica que la idea de crear el casal va sorgir després d'iniciar un procés participatiu entre pares, mestres de l'escola municipal i els mateixos alumnes. 'Amb les conclusions que se'n van extreure els tècnics han elaborat aquest espai que tindrà diverses zones per satisfer totes les necessitats', ha dit l'alcaldessa. Les estances del futur Casal de Joves, repartides en dues plantes, estaran dotades de la polivalència suficient com per poder-hi desenvolupar des de reunions fins a conferències, passant per a concerts. D'altra banda també s'ha destinat una sala de reunions a la primera planta que, alhora, pot ser utilitzada com a aula d'estudi o per desenvolupar-hi tallers de plàstica i cuina. En aquesta mateixa planta també s'ha reservat un altre zona més àmplia per portar-hi a terme cursos més dinàmics com ara Ioga, relaxació i Capoeira, entre d'altres.

Per la seva banda, el regidor d'Indústria, agricultura, ramaderia i joventut, Enric Perez, ha assegurat que l'inici de les obres va molt lligat amb el finançament. 'En aquests moments estem mirant de tancar les fonts de finançament i tant bon punt ho tinguem iniciarem les obres', ha dit el regidor que assegura que els treballs finalitzaran a principis de 2011, moment en que el casal podrà obrir les portes. La segona fase tindrà un cost d'execució de 200.000 euros i el consistori intentarà demanar una pròrroga de la Llei de Barris per tal de poder finançar les obres.