Denuncien un conductor begut que va treure el cep al cotxe per seguir conduint

L'home va superar en cinc vegades el límit d'alcohol permès

Els Mossos d'Esquadra, amb la col·laboració dels vigilants de Vidreres (la Selva) han denunciat penalment un conductor de 34 anys, veí de Maçanet de la Selva, que conduïa sota els efectes de l'alcohol, fent ziga-zagues i envaint constantment el carril contrari de la carretera.

En la prova d'alcoholèmia el conductor va donar un positiu cinc vegades superior al límit permès. Com a conseqüència els Mossos li van immobilitzar el vehicle però posteriorment l'home va desmuntar el parany i va tornar a conduir.

Per això l'han denunciat per un presumpte delicte contra la seguretat viària i un delicte de desobediència pel trencament de la immobilització, segons han informat els Mossos en un comunicat. Els fets van passar cap a tres quarts d'una de la matinada de dimecres passat, 11 de juny. Diversos usuaris que circulaven per la carretera C-63 van alertar que un home podria estar conduint un turisme sota els efectes de l'alcohol, ja que feia ziga-zagues i envaïa constantment el carril contrari.

Els vigilants de Vidreres van localitzar el cotxe al punt quilomètric 12 de la mateixa via i van aturar-lo. Al lloc també hi va anar una patrulla de mossos d'esquadra de trànsit, que va observar com el conductor presentava signes evidents de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques.

En fer-li la prova d'alcoholèmia, va donar un resultat positiu d'1.25 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, cinc vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0.25 mg/l.

Per tot això, els mossos van obrir diligències penals al conductor com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària i li van immobilitzar el vehicle.

Posteriorment, el conductor va desmuntar el parany de la roda del cotxe i va marxar amb el turisme. Per això, els mossos, també se li van imputar un delicte de desobediència pel trencament de la immobilització.

Els agents van citar l'esmentat conductor per tal que es presenti a declarar sobre els fets al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.