ICV-EUiA no farà a primàries a Girona perquè només té una candidata

Eugènia Pascual es presenta a liderar els ecosocialistes gironins

ICV-EUiA té candidata a l'alcaldia Girona i no farà primàries. Un cop acabat el termini per presentar els avals per formalitzar la candidatura a encapçalar la llista a les properes eleccions municipals, l'economista Eugènia Pascual ha estat l'única que ha fet el pas endavant. Ara, només falta que, tal com fixa el reglament intern del partit, l'assemblea local la ratifiqui.

Pascual suposarà una renovació en el lideratge municipal després que el fins ara cap de llista, Joan Olòriz, ja anunciés que no optaria de nou a l'alcaldia i la número dos a l'ajuntament, Núria Terés, no s'hagi presentat com a candidata. Pascual ha estat vinculada a la PAH i col·labora amb el projecte de banca ètica Fiare.

Els ecosocialistes ja gairebé tenen candidatura a l'alcaldia de Girona per a les properes eleccions. Només falta que l'assemblea local d'ICV ratifiqui l'única candidata que ha presentat els avals per encapçalar la llista. Tancat el termini, Eugènia Pascual és l'única que ha fet el pas i ha formalitzat a seva candidatura per ser l'alcaldable del partit a la ciutat.

Així, ja és oficialment candidata Eugènia Pascual, de 39 anys i economista de formació. Pascual ha estat vinculada a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i actualment col·labora amb el projecte de banca ètica Fiare.

D'aquesta manera, ICV renova el lideratge a Girona. El fins ara cap de llista, Joan Olòriz, que ja va dir el 2011 que era el seu últim mandat com a regidor. A més, la fins ara número 2 de la llista, Núria Terés, tampoc ha fet el pas per optar a encapçalar la candidatura. Pascual i Terés han estat fins ara co-coordinadores de la formació a la ciutat.

Segons informa ICV-EUiA en un comunicat, Pascual ha presentat la candidatura en clau "d'unitat i eixamplament de l'espai polític de la coalició ICV-EUiA". Així, remarca que no posa condicions i que espera que els companys ecosocialistes depositin la seva confiança en ella a la propera assemblea per convertir-se en "la portaveu de l'organització".

"Ningú és imprescindible, és evident, però tots som necessaris. L'aportació de cadascú aporta riquesa i força als projectes i per això m' he decidit a fer un pas endavant, la meva pretensió al posar-me al capdavant de la candidatura és fer de catalitzador de diferents sensibilitats i persones per sumar dins d'ICV, però també de la coalició amb EUiA", ha assegurat Pascual.

La candidata a ser alcaldable per Girona ha volgut reconèixer la tasca feta pels regidors actuals d'ICV-EUiA i, sobretot, ha destacat que Joan Olòriz que ha fet "una feina immensa i ha estat la cara visible de l'esquerra municipal en tot moment, un referent de política honesta i compromesa".