Endesa reforça dues línies elèctriques a quatre municipis de la Selva

Els treballs han tingut un cost de 14.000 euros

Endesa ha finalitzat recentment els treballs de reforç i millora tecnològica de dos trams de dues línies de mitja tensió que alimenten els municipis de Riudarenes, Santa Coloma de Farners, Sant Hilari Sacalm i Sils, a la Selva, i Vilanova de Sau, a Osona.

L'actuació, que ha tingut un cost de 14.000 euros, ha consistit en la substitució de set pals de fusta per uns altres quatre de formigó en un tram de xarxa elèctrica al seu pas per l'Esparra, nucli agregat de Riudarenes, i en un altre a la carretera que va de Sant Hilari Sacalm a Sant Sadurní d'Osormort, ja a Osona. A més s'han substituït 330 metres de cable de mitja tensió.

En el cas de l'actuació que s'ha fet a l'Esparra, a banda de substituir els pals de fusta pels de formigó, també s'ha optat per desplaçar la línia uns quants metres, situant-la així més allunyada d'una bassa d'aigua i de les vivendes, cosa que també redueix l'impacte visual.

Aquestes actuacions comportaran un important guany en la seguretat i l'estabilitat de la infraestructura i, per tant, de la millora del servei a clients de la Selva i, parcialment, als d'Osona.