Una empresa gironina crea l'aplicació per a mòbils del Sónar 2014

Traduïda a tres idiomes, permet conèixer la programació, moure's virtualment pels espais i comprar entrades

L'empresa gironina CodiTramuntana està al darrera del disseny i creació de l'aplicació oficial del festival Sónar de Barcelona, que es farà del 12 al 14 de juny a la capital catalana. Aquesta és la primera vegada que l'empresa, nascuda al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, desenvolupa l'aplicació per a aquest festival.

Segons ha comunicat l'empresa, l'eina permet consultar des del mòbil informació de les principals notícies i novetats del festival, conèixer la programació diària i el llistat dels artistes participants i comprar les entrades. 

Com a novetat, l'aplicació creada per CodiTramuntana incorpora un servei de realitat augmentada que permet localitzar espais i guiar-se pels recintes. També s'afegeix una eina networking que permet establir qualsevol tipus de relació professional o de negocis amb d'altres professionals del sector en l'àmbit de Sónar+D.

Actualment, l'aplicació està traduïda a tres idiomes (anglès, castellà i català). En una fase inicial, únicament es pot consultar el contingut del festival de Barcelona. Tot i així, la plataforma està pensada perquè s'utilitzi a tots els festivals Sónar que es realitzen arreu del món, com el de Ciutat del Cap, Reykjavík, Estocolm i Copenhaguen.

L'evolució de l'empresa

CodiTramuntana va néixer el 2011 com a empresa TIC fundada per dos joves gironins, Carles Rodella i Oliver Hernàndez, que després de 10 anys com a professionals en empreses TIC van decidir crear la seva pròpia empresa. En aquests anys, l'empresa ha passat dels dos socis fundadors als tretze actuals i continua ubicada on va néixer, al Parc Científic i Tecnoògic. La majoria de clients són empreses catalanes però recentment han iniciat projectes a l'estranger, una línia que l'empresa vol consolidar.