La Fundació Ramon Noguera rep 62.000 euros de CatalunyaCaixa

Serviran per reinserir laboralment 110 persones amb discapacitat

El Centre Especial de Treball Mas Xirgu, de la Fundació Ramon Noguera, ha estat l'entitat que rebrà els 62.000 euros que CatalunyaCaixa destina aquest any a programes d'inserció laboral a les comarques gironines.

Entre d'altres, el centre gestiona un rentat de cotxes a Girona que actualment dona feina a 110 persones amb discapacitat intel·lectual. Amb els diners rebuts, la Fundació Ramon Noguera pretén incrementar el grau de fidelització dels 35.000 clients que l'any passat van utilitzar aquest servei amb l'objectiu d'incrementar entre un 5% i un 10% el nombre de treballadors. A l'hora d'optar per aquest projecte, CatalunyaCaixa ha valorat el seu impacte social i el seu arrelament territorial

La Fundació Ramon Noguera (FRN) treballa des de fa més de 20 anys en la inserció social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual a la comarca gironines, a través del Centre Especial de Treball Mas Xirgu. Des d'aquest equipament, la Fundació utilitza els mecanismes del mercat per a maximitzar l'impacte social perquè crea oportunitats d'ocupació per a aquestes persones que es troben en risc d'exclusió laboral.

El centre especial de treball genera una activitat productiva diversificada que comprèn, entre d'altres, el Rentat de Cotxes Mas Xirgu. Aquest servei funciona des de 2003 i anualment hi passen una mitjana de 35.000 persones cada any. Actualment es planteja el repte d'incrementar la fidelització dels seus clients i atraure'n de nous per tal d'afrontar la situació d'estancament de vendes en què es troba el mercat, dissenyant la projecció futura del negoci amb l'objectiu de preservar l'ocupació.

En aquest context, el projecte que FRN emprèn enguany consisteix a ampliar els serveis que actualment ofereix el Rentat de Cotxes Mas Xirgu, a través d'un procés d'innovació que permeti definir una nova proposta de serveis de valor per al client final, atractiva i competitiva al mercat. D'aquesta forma, l'impuls d'aquest model de negoci social ha de permetre preservar l'ocupació laboral dels 110 treballadors del centre i, fins i tot, incrementant els llocs de treball entre un 5% i un 10%.

Per a la Fundació Ramon Noguera, l'objectiu final d'aquest centre especial de treball és que constitueixi una plataforma d'hàbits laborals i de formació, que permeti la inserció dels seus treballadors al mercat de treball ordinari.