Demanen 4 anys de presó per a la dona que va agredir l'alcalde de Bescanó

L'Audiència de Girona ha fixat el judici contra Antonia S. D. per al 10 de juliol

El fiscal demana 4 anys de presó i una multa de 2.100 euros per a l'acusada d'agredir l'alcalde de Bescanó, Xavier Soy, quan sortia de casa el 2 de març del 2012.

Segons l'escrit de conclusions provisionals, aquell matí Antonia S.D. va esperar Soy dins el cotxe i, quan el va veure sortir per la porta, se li va apropar exigint-li que l'acompanyés fins al camí pel qual acusada i ajuntament estaven en litigi.

Com que l'alcalde s'hi va negar, el va intentar fer entrar al vehicle per la força. Van forcejar fins que la dona i el fill de Soy el van socórrer. El fiscal acusa la dona d'un delicte d'atemptat contra membre de la corporació local i d'una falta de lesions. El cas arribarà a judici el 10 de juliol.

L'episodi que ara arribarà als tribunals arrenca per les desavinences al voltant d'un tram de l'antic camí ral que porta d'Anglès a Girona. L'acusada, que viu al mas La Ferreria de Collsacarrera, havia tancat la part de camí que passava a l'alçada de casa seva, perquè sostenia que era propietat particular. L'havia barrat entravessant-hi un cotxe vell i un somier, i hi havia posat un rètol de 'Prohibit el pas'.

L'Ajuntament de Bescanó, per la seva banda, havia requerit diverses vegades a la veïna que tornés a obrir-lo. El consistori li havia comunicat que el camí era públic i que, per tant, no tenia cap dret a tallar-lo. A més, diversos veïns de la zona de Vilanna, a qui el tancament impedia accedir als seus camps de cultiu, havien fet arribar una recollida de signatures al consistori perquè actués.

Precisament, poc abans del 2 de març del 2012, l'Ajuntament de Bescanó havia fet arribar un nou requeriment a l'acusada. A l'escrit, li deixava clar que si no obria el camí en menys de deu dies portarien l'afer als tribunals.

Segons recull l'escrit d'acusacions provisionals del fiscal, l'agressió va tenir lloc pels voltants de les set del matí. L'acusada es va plantar amb el cotxe davant la casa de l'alcalde, situada al carrer Major de Bescanó, i va esperar-se fins que el va veure sortir.

Segons indica el fiscal, la veïna va anar cap a Xavier Soy i li va exigir que l'acompanyés immediatament fins al camí. L'alcalde s'hi va negar i aleshores l'acusada el va agafar "amb les dues mans" amb intenció d'arrossegar-lo cap al seu cotxe. Soy, per la seva banda, s'hi va resistir i els dos van començar a forcejar, fins que la dona de l'alcalde i el seu fill els van aconseguir separar.

Rascades, hematoma i dolor a les lumbars

A conseqüència de l'agressió, l'alcalde de Bescanó va patir rascades a la cara, al polze dret i a l'avantbraç. A més, també li va quedar un hematoma en aquesta darrera zona i dolor a les lumbars.

El fiscal imputa a Antonia S.D. un delicte d'atemptat contra membre de la corporació local i una falta de lesions. Pel delicte, demana una condemna de 4 anys de presó i una multa de 1.800 euros. Per la falta, una sanció de 300 euros.

El judici per aquests fets està previst que arribi el proper 10 de juliol a l'Audiència de Girona. El tribunal encarregat de jutjar-lo serà el de la Secció Tercera.

Ordre d'allunyament

D'ençà que va tenir lloc l'agressió, la veïna de Bescanó no es pot acostar a l'alcalde. El jutjat d'instrucció va dictar una ordre d'allunyament contra Antonia S.D., que li impedia apropar-se a menys de 100 metres de Xavier Soy fins que el cas no tingui sentència ferma. A més, si ha d'anar fins a l'ajuntament per fer-hi algun tràmit, la dona ha d'avisar amb 24 hores d'antelació.