Molló Parc estrena un espai d'aventura amb un sistema de seguretat pioner a Catalunya

L'empresa pretén atraure uns 10.000 visitants amb aquest nou servei

Molló Parc inaugurarà aquest dissabte un espai d'aventura a uns terrenys annexes, format per quatre circuits, un per a nens a partir de dos anys. Aquest nou parc d'aventura al Ripollès incorpora un sistema de seguretat pioner a Catalunya.

S'anomena de "vida contínua" i és més segur que el sistema de subjecció habitual, ja que no cal enganxar i desenganxar mosquetons durant tot el circuit. Els propietaris del parc d'animals, obert fa quatre anys, han decidit ampliar l'oferta d'activitats per fer-lo més rentable i aconseguir créixer en 10.000 visitants a l'any que se sumarien als 25.000 que ja tenen. Les tirolines i els jocs d'equilibri estan en un bosc d'avets aprofitant el desnivell del sòl.

Molló Parc va obrir portes ara fa quatre anys com al primer parc temàtic a Catalunya que reunia la fauna del Pirineu català, amb espècies com ara ós bru, linx i llops. Amb dotze hectàrees de superfície situades al paratge de les Bernedes de Molló, al Ripollès, compta amb uns 25.000 visitants, una xifra insuficient per a poder recuperar les inversions que l'empresa propietària hi fa any rere any. Segons el propietari, Antoni Solé, "aquest any s'ha fet un esforç important amb un nou espai per a llúdrigues però la inversió no es pot carregar al preu de l'entrada".

És per això que per incrementar el nombre de visitants i augmentar els ingressos, l'empresa ha decidit obrir un nou espai, Parc Molló d'Aventura, situat en uns terrenys annexes. La previsió és captar 10.000 nous visitants més a l'any i convertir-se així en una nova oferta que es complementa amb la que hi havia fins ara i que tindrà una entrada diferent. A nivell de plantilla, aquest nou espai ha permès doblar el nombre de treballadors que hi havia fins ara, passant de sis a dotze.


 
Un sistema de seguretat pioner

L'espai, que fa una hectàrea, compta amb un bosc d'avets -alguns fan 40 metres- i aprofita el desnivell del sòl per a la instal·lació de 54 jocs, entre ells, tirolines i ponts tibetans. En total, hi ha quatre circuits amb diferents nivells de dificultat en funció de l'alçada i l'edat. Un d'aquests està pensat per a nens d'entre 2 a 5 anys. Els que vulguin fer el de major complexitat, el vermell, abans hauran de superar el circuit blau.

La instal·lació, que obrirà portes aquest dissabte amb entrada gratuïta per tothom, incorpora un sistema de seguretat pioner a Catalunya, anomenat de "vida contínua". Aquest sistema, implantat a França, permet al visitant no haver d'enganxar i desenganxar el mosquetó en tot el circuit de manera que s'augmenta encara més la seguretat i resulta més senzill. Així, s'eviten possibles caigudes per un descuit, especialment pels menors.

El parc compta amb una cabana de fusta, amb taquilles i lavabos i s'hi instal·larà un espai amb castells inflables per als més petits. Les entrades van des dels 4 euros fins al 20 i s'aplica un descompte en cas d'adquirir també entrades pel Molló Parc.