La PAH empastifa amb pintura vermella la seu del Govern a Girona

Han denunciat que "la crisi provoca morts"

Nova campanya de la PAH per lluitar contra els desnonaments. Una quarantena de membres de la plataforma de Girona i Salt han llançat pintura vermella contra la façana de la Delegació del Govern a Girona, l'han omplerta de llaços vermells i negres i s'han estirat a les escales fent veure que eren cadàvers del sistema.

L'acció volia denunciar simbòlicament aquells a qui la plataforma considera responsables directes de la situació de pobresa que viuen moltes famílies. "No només les que no tenen accés a l'habitatge, sinó també aquelles que periòdicament vénen a les assemblees perquè no poden pagar ni el menjar ni les factures d'aigua i llum", critica la portaveu del moviment, Marta Afuera.

Des de la PAH assenyalen directament els polítics i la justícia com a "culpables per negligència" d'aquestes situacions. "No entenem com és que no s'aturen d'ofici tots els desnonaments previstos, malgrat les directives europees", critica Marta Afuera.

La portaveu de la plataforma creu que els polítics "tenen les mans tacades de sang" per tots aquells "qui s'han vist abocats al suïcidi" com a conseqüència de les situacions de pobres. Per això, Afuera ja ha anunciat que, en aquells casos en què puguin demostrar-ho, "exigiran responsabilitats als polítics i els denunciaran per la via penal".