El propietari de Pinya de Rosa de Blanes reobrirà el jardí botànic a partir de dimarts

L'amo ha entès que Urbanisme demani informació sobre el seu projecte

El jardí botànic de Pinya de Rosa de Blanes (Selva) -que és de pagament- està tancat des de divendres. La decisió la va prendre el propietari després que el seu representant legal es va reunir amb l'ajuntament, que li va fer saber que havien de presentar més documentació i que Urbanisme posava traves a les seves aspiracions d'ampliar la casa que hi ha dins la finca. De manera unilateral, el propietari va donar ordre de tancar l'accés al jardí. 

Pinya de Rosa és un espai natural de 50 hectàrees que està protegit per llei des del 2003. L'any 2008 aquest empresari rus el va comprar per 24 MEUR, sabent que no hi podria edificar. A la finca hi ha un jardí botànic que és privat (explotat pel mateix propietari) i, malgrat que no hi ha un pla d'usos que determini com ha de funcionar, sí existeix un compromís verbal amb l'ajuntament per mantenir-lo obert i cuidat durant aquest estiu. 

Des de fa temps, l'amo ha demanat poder reformar l'única construcció que hi ha al paratge, coneguda com la Masia del Sol. El projecte presentat per la propietat, però, xoca amb la normativa i, per exemple, Urbanisme no autoritza que augmenti els volums i només permet reformes interiors. "Jo puc entendre que el propietari estigui molest per la dilació en els tràmits, perquè fa temps que demana fer reformes però hem se seguir els processos que toca seguir", ha manifestat l'alcalde, Josep Marigó. 

Aquest dilluns, l'alcalde, el cap d'àrea de Territori de l'ajuntament i l'advocat del propietari s'han reunit per tornar a parlar sobre el conflicte. Segons ha explicat l'alcalde, han fet entendre el representant del propietari que és "normal" que Urbanisme sol·liciti nova documentació (com tota aquella relativa a les petites construccions que es troben també dins la finca) i vulgui aclariments. Per això, la trobada ha acabat amb el compromís del propietari de reobrir demà dimarts l'accés al jardí. 

L'alcalde ha detallat que la trobada ha servit per parlar amb més calma sobre el procediment que cal seguir per fer aquestes obres i també per emplaçar totes les parts (inclòs també Medi Natural i Urbanisme) a trobar-se més endavant per fer un seguiment de tota la documentació que calgui aportar i els passos a fer.