El pavelló de Fontajau de Girona es convertirà al Nadal en un gran circ sobre gel

El circ farà estada a la ciutat del 25 al 28 de desembre

Girona sumarà una nova activitat per fer en família aquest Nadal. Els productors del Festival Internacional de Circ de Figueres (que ja porta tres edicions) han ideat per a la ciutat de Girona un projecte que combina la màgia de les dates nadalenques amb els números de circ i el patinatge sobre gel. 

Del 25 al 28 de desembre, el pavelló de Fontajau es convertirà en un circ estable on es podran veure 18 actuacions protagonitzades per 27 artistes internacionals. El promotor de l'espectacle, Genís Matabosch, ha explicat que des de finals dels anys 70 és habitual a les grans ciutats europees s'instal·li per Nadal un circ que combini les actuacions amb temàtiques nadalenques. En el cas de Girona, a més, aquesta primera edició anirà acompanyada d'un altre al·licient: la pista no serà normal sinó de gel i els artistes seran patinadors. 

Matabosch ha explicat que el seu objectiu és convertir Girona en un referent del circ de Nadal. Per a aquesta primera edició, han signat un conveni amb l'Ajuntament de Girona que els cedeix el pavelló de Fontajau per muntar el circ. El conveni és renovable any a any. Matabosch ha assenyalat que és una producció ambiciosa amb un pressupost de 250.000 euros, quatre dies de funcions i més de 14.000 entrades a la venda (ja hi ha promocions per a qui les compri a l'estiu). Aquest és el motiu pel qual s'ha començat a fer difusió mesos abans que arribi l'esdeveniment. "Volem explicar molt bé com Fontajau es transformarà en circ estable, què és el circ de Nadal i a més sobre una pista de glaç", ha dit Matabosch, que apunta que fa dos anys que treballen en aquest projecte.

La regidora de Promoció i Ocupació de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que és un gran iniciativa que pot atraure més gent a venir a Girona per Nadal i que casa amb els objectius de l'ajuntament. "Ens garanteix que Girona es podrà sumar a la llista de grans ciutats europees amb circ de Nadal i això és important perquè des de l'ajuntament sempre apostem per la cultura", ha destacat.