Torraspapel ofereix recol·locacions a Sant Joan les Fonts, Sòria i Saragossa

Direcció i comitè amplien el calendari de reunions i a partir d'ara es trobaran dos cops per setmana

La direcció de Torraspapel de Sarrià de Ter comença a desvetllar alguns detalls més sobre els plans que té per recol·locar part de la plantilla un cop tanqui la fàbrica. Durant la reunió d'aquest dimarts, l'empresa ha informat al comitè que compta poder mantenir la feina a 91 dels 132 empleats que hi ha Sarrià de Ter i que el gruix de recol·locacions es farien als centres de treball que el grup té a Sant Joan les Fonts -on hi podrien anar 34 treballadors-, Almazán, a Sòria -preveuen 28 recol·locacions- i Saragossa, amb 17 places més. 

La proposta de l'empresa es concreta en dos recol·locacions més a França, quatre al magatzem de Sils, quatre a la zona d'oficines i laboratoris del grup a Sarrià i dues més a les oficines centrals de Barcelona.

L'empresa alerta que aquestes recol·locacions aniran sempre lligades a la formació i el lloc específic de treball que s'ofereixi i ja ha avançat al comitè que l'edat també serà un dels barems a tenir en compte. La voluntat de la direcció és prioritzar que la gent de més edat sigui la primera que es pugui mantenir dins el grup. El president del comitè d'empresa, Nicolás Juárez, ha recordat que Torraspapel no accepta prejubilacions i que tampoc ni es planteja negociar el pla de rendes proposat pels treballadors. 

Fins ara, els representants dels treballadors i la direcció s'han vist amb caràcter setmanal per començar a pactar les condicions de l'ERO d'extinció. A partir d'ara, però, han decidit ampliar el calendari i trobar-se dues vegades per setmana. La propera reunió serà divendres 10 de juny a la tarda. 
Durant la trobada d'aquest dimarts, la direcció també ha explicat que està valorant entre dues empreses diferents per tal d'oferir assessorament als treballadors per ajudar-los a trobar feina. Aquest és un servei que l'empresa ha de donar per llei als treballadors com a mínim durant sis mesos. El comitè també vol estudiar les ofertes d'aquestes dues empreses per poder garantir que la que tria la direcció és la millor.

Manifestació en contra del tancament

La plantilla de Torraspapel ha convocat una manifestació per rebutjar el tancament de la planta, demanar que es retiri l'ERO d'extinció i que la direcció tingui en compte el pla de viabilitat presentat pel comitè. La protesta serà divendres 6 de juny a les 18.30 h de la tarda. 

La manifestació la convoquen els sindicats CCOO, UGT i USOC sota el lema 'Per la viabilitat de Torraspapel, en defensa dels llocs de treball' i arrencarà de davant de la planta. Està previst que els manifestants vagin pel centre de Sarrià de Ter (parant davant l'ajuntament), que també passi per l'N-II i que la protesta acabi a la mateixa fàbrica.