Un dels acusats pel crim al bar Trasgos, condemnat a 20 anys i mig de presó

La sentència conclou que l'altre lladre no sabia que l'assassí colpejaria de forma "brutal" la víctima

L'Audiència de Girona ha condemnat a 20 anys i 6 mesos de presó per assassinat i robatori amb violència Mehdi Touil, un dels acusats de l'assalt mortal al bar Trasgos del barri de Santa Eugènia.

La sentència considera provat que el matí del 22 de maig del 2012 Touil i Aalae Eddine Toulali van anar al local amb intenció de robar.

Dins, hi havia la víctima que acabava d'obrir el bar assegut en una cadira. De forma "inesperada i brutal", Touil el va colpejar al cap i a la cara amb una ampolla. La sentència conclou que l'altre lladre no sabia que Touil agrediria l'home.

Per això, condemna Toulali a 3 anys i mig de presó per un delicte de robatori amb violència però l'absol del delicte d'assassinat.

Touil amb armes en una foto del seu Facebook
 
L'assalt mortal al bar Trasgos va asseure quatre joves al banc dels acusats: els dos suposats autors del robatori i del crim, Mehdi Touil i Aalae Eddine Toulali, i dos acusats de coaccionar testimonis i revendre objectes robats, Tamara Bile i Cristian Ludin León.

La secció tercera de l'Audiència de Girona considera provat que entre les set i dos quarts de vuit del matí del 22 de maig del 2012, Mehdi Touil i Aalae Eddine Toulali es van posar d'acord per robar al bar Trasgos, situat al carrer Montseny de Girona.

Feia poca estona que la víctima havia obert l'establiment i estava assegut en una cadira quan els dos lladres van entrar. Aleshores, conclou la sentència, Mehdi Touil va agafar una ampolla de vidre i el va colpejar repetidament al cap i a la cara. Segons el tribunal, Touil tenia intenció de matar-lo o sabia perfectament que amb una agressió tan "brutal" podia acabar amb la seva vida.

"De forma sobtada i inesperada, el va colpejar brutalment al cap i a la cara, fins a deixar-lo inconscient de manera que no pogués ser un obstacle per a l'execució del robatori", relata la sentència. El tribunal considera que la víctima no va tenir cap possibilitat de defensar-se perquè l'atac va ser "inesperat, ràpid i per sorpresa". 

Un assassí

La sentència conclou que l'altre lladre, Aalae Eddine Toulali, tampoc va poder preveure l'agressió. "Es va veure sorprès per l'acció brutal de Mehdi", apunta el tribunal que desvincula així Toulali de la mort de la víctima. De fet, indica que just després de l'agressió, el lladre va voler marxar del local però finalment es va quedar a saquejar-lo juntament amb Touil perquè "el va convèncer".

El tribunal especifica que la víctima -que patia una discapacitat motriu important- "ni tan sols es va poder aixecar de la cadira" quan el va atacar Touil. Com a resultat de l'agressió, va patir lesions molt greus que, tot i que el van operar d'urgència, el van deixar en un estat de coma vegetatiu sense cap esperança de vida. L'home va sobreviure fins el 14 de juliol, quan va morir a l'hospital com a conseqüència d'una meningitis secundària derivada del traumatisme cranioencefàlic provocat en l'agressió.

Per això, l'Audiència de Girona condemna Mehdi Touil a 16 anys de presó per un delicte d'assassinat i a 4 anys i 6 mesos per un robatori amb violència i ús d'instrument perillós amb un agreujant de reincidència. A Aalae Eddine Toulali li imposa una pena de 3 anys i mig de presó per un delicte de robatori amb violència i ús d'instrument perillós.

Saquejar el bar i amenaçar testimonis

La sentència determina que després de deixar inconscient la víctima, els dos lladres van saquejar el bar i van portar el botí fins a un pis ocupat proper. Es van endur la màquina expenedora de tabac, diners de la caixa del bar i d'una caixeta on hi havia canvi, van rebentar una màquina escurabutxaques i ho van intentar amb una segona, es van emportar un router d'Internet, una bossa d'encenedors i múltiples ampolles d'alcohol.

El fiscal apuntava que els dos joves es van repartir el botí amb els altres dos acusats, que estaven al pis ocupat, però aquest extrem no ha quedat provat. Per això, la sentència absol Cristian Ludin León dels delictes dels quals estava acusat: receptació i contra l'administració de Justícia.

Sí que ha quedat provat, en canvi, que l'altra jove, Tamara Bile, va insultar i atemorir testimonis per evitar que declaressin. Per això, l'han condemnat per dos delictes contra l'administració de Justícia a 2 anys de presó i a pagar una multa de 1.080 euros.

En matèria de responsabilitat civil, Mehdi Touil i Aalae Eddine Toulali hauran d'indemnitzar la propietària del bar Trasgos pels objectes que van robar i els desperfectes que van causar.

La sentència no és ferma i es pot recórrer.