Un miler de persones surten al carrer a Girona en contra la monarquia

Crits a favor de la independència i contra els borbons han protagonitzat la marxa

Felip de Borbó ostenta el títol de príncep de Girona. Tot i això, l'abdicació del rei Joan Carles I en favor del seu fill, ha fet sortir un miler de persones als carrers de la ciutat per participar, primer, en una concentració i, després, en una manifestació antimonàrquica que ha acabat a la subdelegació del govern espanyol.

Càntics contra la monarquia borbònica, crits a favor de la independència, proclames reclamant un referèndum, estelades i banderes republicanes han estat la tònica general durant els tres quarts d'hora que ha durat la concentració i la posterior manifestació. Ha estat una mobilització totalment pacífica, sense cap dispositiu policial remarcable.

La manifestació estava convocada simultàniament per diversos partits polítics i entitats. Entre el miler de persones, s'hi ha deixat veure alguns regidors de l'Ajuntament de Girona -PSC, ICV i CUP-, alguns membres d'ERC -que no té representació a l'ajuntament-, del Procés Constituent i també representants gironins del nou partit polític Podem.


"Els catalans no tenim rei", "Fora, fora, fora, la corona espanyola", "In-inde-independència" o "Si el rei vol corona, corona li darem, que vingui a Girona i el coll li tallarem" han estat alguns dels càntics que han acompanyat la marxa, que ha obligat a tallar el trànsit durant prop de mitja hora a l'avinguda Jaume I.

Al megàfon, han detallat que la manifestació anava fins la subdelegació del govern espanyol com a "símbol" i per demostrar que Girona no vol una monarquia "vividora i corrupta". Després de cantar 'Els Segadors', els manifestants han animat a estar atents a noves convocatòries de mobilitzacions perquè totes puguin tenir una participació massiva.

Un cop acabada, la manifestació s'ha dissolt pacíficament i s'ha reobert el trànsit a Jaume I.