La Infanta Elionor podria esdevenir la nova Princesa de Girona

També ostentaria els de Princesa d'Astúries i de Viana, entre d'altres

L'anunci de l'abdicació de Joan Carles com a Rei d'Espanya inicia un seguit de tràmits en vista a la seva successió i que afectarà la resta de títols nobiliaris que ambdós ostenten. Un d'ells és el que Felip de Borbó té en el seu poder des del 27 de gener de 1977 per Reial Decret 54/1977; el de Príncep de Girona.

Segons apunta la línia successora, el títol cauria en mans de las seva primera filla, Elionor de Borbó, nascuda el 31 d'octubre 2005 i que ara mateix compta amb vuit anys d'edat. A més d'aquesta titulació, també ostentaria els de Princesa d'Astúries, Princesa de Viana, Duquessa de Montblanc, Comtessa de Cervera i Senyora de Balaguer.

La ratificació de la infanta Elionor com a nova Princesa de Girona tindria lloc després de la redacció de la Llei Orgànica i posterior votació al Congrés de Madrid que permetrà la successió de Felip de Borbó en el lloc del seu pare. La titulació d'Elionor podria anar inclosa en aquesta votació o ratificat posteriorment amb un Reial Decret.

Tanmateix, el fet que no disposi de la majoria d'edat podria provocar que el títol finalment recaigués en la quarta a la línia dinàstica, Elena de Borbó, primogènita de Joan Carles i Sofia nascuda el 1963. Dit això, Felip de Borbó va obtenir el títol de Príncep de Girona quan tenia vuit anys, els mateixos que té ara la seva filla Elionor.