ESPA 2025 retira l'ERO que afectava a 173 treballadors

El comité d'empresa i la direcció han arribat a un acord

El sindicat CCOO valora molt positivament l'acord de flexibilitat horària que el comitè d'empresa i la direcció d'ESPA 2025 van tancar divendres passat i que ha permès la retirada de l'ERO temporal que la companyia va presentar el passat 21 de maig i que afectava 173 dels 269 treballadors dels quatre centres que l'empresa té al Pla de l'Estany. El sindicat, majoritari a la companyia, confia que aquesta acord donarà estabilitat i seguretat als treballadors d'ESPA durant els pròxims mesos.

El pacte de flexibilitat horària, que tindrà vigència fins al 31 de desembre de 2015, permet regular l'augment o disminució de la jornada laboral en funció de les necessitats productives i d'organització de l'empresa.

La direcció d'ESPA 2025 va presentar el passat 21 de maig davant del Departament d'Empresa i Ocupació un ERO de suspensió de contractes que afectava 173 dels 269 treballadors dels quatre centres de treball que l'empresa té al Pla de l'Estany. Concretament, afectava el personal de la línia de producció, que anirien a l'atur un màxim de 93 dies fins a finals del 2016. Un ERO, a més, que s'afegia a les rebaixes salarials que l'empresa aplivaca des del passat mes d'abril d'entre un 9,5% i un 24% durant dos anys.


Amb l'acord assolit entre el comitè d'empresa i la direcció, que tindrà vigència fins el 31 de desembre de 2015, l'ERO presentat per ESPA 2025 queda retirat garantint d'aquesta manera els 269 llocs de feina.

El pacte de flexibilitat horària permet regular l'augment o disminució de la jornada laboral en funció de les necessitats productives i d'organització de l'empresa. D'aquesta manera, la direcció d'ESPA 2025 accepta la proposta del Comitè, que reclamava la retirada de l'expedient i que l'empresa s'assegués a negociar mesures de flexibilitat en la distribució de la jornada, ja que hi ha molts treballadors que tenen al seu favor un sobrant d'hores treballades que l'empresa els ha de compensar amb descans pactant amb el Comitè.