Les 7es Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix de Blanes baixen preus

Els disset restaurants adherits oferiran versions d'aquest plat típicament mariner

Disset restaurants de Blanes participen aquest any, del l'1 al 30 de juny, en les 7es Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix d'aquesta població de la Selva. Enguany, com a novetat, els restaurants adherits han decidit reduir preus i fer menús més accessibles per apropar-se al públic. D'altra banda, des del consistori també han acordat que, a partir d'ara, aquesta iniciativa gastronòmica es realitzarà cada any durant el mes de juny.

Des de l'Ajuntament de Blanes asseguren la iniciativa ha anat creixent en nombre d'assistents edició rere edició. Només l'any passat ja es van servir més de 600 menús. Durant aquests dies, els visitants podran gaudir de diverses versions sobre aquest plat mariner. Els restaurants que s'han adherit a la campanya elaboraran versions diverses del suquet de peix, un plat que admet tota mena de preparacions.

La base del suquet de peix és una bona picada, ja sigui fregida o freda, i a partir d'aquí el peix que cada restaurant esculli per complementar la seva recepta. Enguany, però, els establiments han abaratit els preus dels menús que es poden degustar. En concret, aquest any els menús oscil·len entre els 30 i els 45 euros, de manera que el menú més accessible ha passat a costar cinc euros menys que l'any passat. Un fet que no afecta a la qualitat dels plats.

Els preus dels menús els estableixen cada un dels restaurants participants i, al mateix temps, suposen un ample ventall de possibilitats. Paral·lelament, el consistori de Blanes també ha decidit que les Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix de Sa Palomera del poble es facin sempre durant el mes de juny. L'objectiu és que el públic i els ciutadans identifiquin aquesta època de l'any amb l'experiència culinària blanenca. Fins ara, les jornades s'havien realitzat a cavall entre juny i juliol.

D'altra banda, seguint la línia encetada en l'anterior edició, les 7es Jornades Gastronòmiques de Blanes han incrementat la seva promoció a través d'un concurs on es sortegen dos menús i una estada d'una nit en un hotel de la localitat. A més, també es sortegen altres premis com entrades per visitar els jardins botànics de Marimurtra i Pinya de Rosa, lots de Cava Laviret o cervesa Popaire. Per promocionar aquesta iniciativa, el consistori ha editat 4.000 fulletons. Les jornades s'han presentat aquest dijous al matí de la mà de l'alcalde del poble, Josep Marigó, i la regidora de Promoció, Lara Torres.