Juli Fernández avisa Pia Bosch que haurà de deixar el PSC si forma part d'un altre candidatura

El primer secretari dels socialistes gironins diu que la seva acció és motiu d'expulsió

El primer secretari dels socialistes gironins, Juli Fernández, ha valorat la decisió de Pia Bosch de no concórrer al procés de primàries a la ciutat de Girona. Fernández ha dit que respecta la decisió de l'actual portaveu a l'Ajuntament de Girona -tot i que no la comparteix, diu- però també ha reconegut que li ha sabut greu que no presenti candidatura. "Com a portaveu a l'Ajuntament de Girona m'hagués agradat que anés a les primàries", ha manifestat. I no només això, també ha criticat que Bosch hagi avançat que treballarà en favor d'una candidatura alternativa al marge de les sigles del PSC. 

Segons el primer secretari, Bosch hauria de deixar els càrrecs que ocupa com a portaveu de la Diputació de Girona i de l'Ajuntament. "Si ella diu que no va a les primàries per coherència perquè no se sent representada pel partit, també per coherència hauria de deixar no només el partit sinó també els càrrecs que ocupa", ha manifestat el primer secretari, que ja va fer aquesta petició quan Pia Bosch va dimitir de l'executiva gironina, ara fa un mes. Llavors, Pia Bosch ja va dir que no pensava plegar i dimecres va refermar-se en la seva voluntat de mantenir el carnet del PSC. 

Fernández ha alertat que si, finalment, Bosch forma part d'una candidatura alternativa que no sigui del PSC haurà de deixar el partit perquè així ho estableixen els estatuts. De fet, dins l'apartat 4.2 dels dret i deures del militants es recull, entre d'altres, que els militants socialistes no podran "potenciar" cap altre partit llevat del PSC així com tampoc formar part d'una candidatura que no hagi estat aprovada pel partit (apartat 3). Per tant, Fernández ha alertat que si ella no deixa la militància per voluntat pròpia el partit la pot acabar expulsant. 

El procés de primàries s'ha de fer igual

Després de la renúncia de Pia Bosch a optar a les primàries del PSC, la regidora Sílvia Paneque és actualment l'única candidata. El calendari de les eleccions marca que hi ha temps fins al 9 de juny per presentar candidatures. Si no hi ha cap sorpresa de darrera hora, no es preveu que hi hagi cap altra candidatura a banda de la de Paneque. 

Si aquest escenari es confirmés, Fernández aposta perquè el procés de primàries es faci igualment encara que hi hagi només una candidatura. Segons defensa, el PSC ha iniciat aquest canvi per evitar que els candidats "es triïn a dit" i que siguin els militants i els ciutadans qui votin els alcaldables socialistes "per potenciar una democràcia oberta". Per això, el primer secretari considera que si només hi ha una candidatura s'hauria de fer igual la campanya i aprofitar perquè la candidata pugui explicar el seu model de ciutat, es doni a conèixer i pugui acostar-se a la ciutadania. "Les primàries busquen obrir el partit a la ciutadania i això ho podem mantenir", ha dit. 
Fernàndez opta, fins i tot, perquè el dia 5 de juliol (dia marcat per celebrar les primàries a Girona) es faci la votació per conèixer amb quins suports parteix la candidata socialista de cara a les eleccions municipals del 2015.