Juli Fernández demana a Pere Navarro que reaccioni

El primer secretari dels socialistes gironins subratlla que el consell nacional pot reformar l'executiva o fer-ne una de nova

"Si els territoris li traslladen que els canvis han de ser més importants, Navarro, com a primer secretari, haurà de reaccionar". Així ha respost el primer secretari del PSC de Girona, Juli Fernández, sobre si Navarro ha de deixar la direcció del partit com ha fet en el cas del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba. En declaracions a La Xarxa, Fernández ha opinat que li "pertoca a Navarro" reflexionar i decidir, i ha conclòs que el consell nacional pot decidir "ampliar o reformar radicalment l'executiva, o llençar el missatge que s'ha de fer una executiva nova".

El líder del PSC a les comarques gironines ha reconegut la direcció de Nicaragua està ara "en l'ull de l'huracà". Fernández ha admès que seria "injust" pensar que tot el que li està passant al PSC és culpa de Pere Navarro, perquè els socialistes catalans estan perdent vots des del 1999, però alhora ha subratllat que "finalment, al capdavant hi ha uns responsables que són els que estan en aquest moment". "És un cúmul de circumstàncies que fan que en aquest moment, la direcció de Nicaragua estigui en l'ull de l'huracà", ha apuntat.

En tot cas, sobre una possible dimissió de Navarro, ha opinat que haurà de ser ell qui reflexioni, parli amb els territoris i a partir d'aquí prendre una decisió.

Assemblea extraordinària a Girona

En el cas de Girona, no ha descartat convocar una assemblea de militants extraordinària per ratificar l'actual direcció, i ha assegurat que si no surt ratificat, no tindrà cap problema a marxar. Ara, ha opinat que "el problema de les comarques gironines no és de la direcció, sinó de l'àmbit nacional, perquè és molt difícil que des de la federació es faci un projecte totalment diferent a l'àmbit nacional". "Tu pots incorporar matisos, però al final, la gent t'identifica amb el projecte col·lectiu", ha remarcat.

Fernández ha constatat que el projecte socialista està "molt tocat" després de les passades eleccions europees i que cal que el partit faci "autocrítica", tant pel que fa al tema orgànic com en l'àmbit del projecte. "Tenim un problema de credibilitat, no generem confiança als ciutadans", ha dit el socialista gironí, que ha apostat per fer una "reforma radical i àmplia i no només en la direcció".

Al seu parer, cal redefinir el projecte en tres claus. La primera és la social. Fernández ha defensat tornar a reivindicar un discurs "molt més d'esquerres". També ha reivindicat fer canvis interns en la forma de fer política, amb més democràcia, i deixar molt clar que la gent del PSC vol que els catalans votin la seva relació amb Espanya. "No podem aparèixer en cap cas al costat de PPC i C's, que són immobilistes", ha opinat. Si el president de la Generalitat convoca la consulta el 9 de novembre i es pot realitzar, el PSC hi ha de participar, ha afegit.

La situació dels crítics

Sobre els tres diputats crítics, Fernández ha opinat que al PSC no sobra ningú, però alhora ha apostat per fer política "des de la lleialtat i des del compromís". Segons ell, cal garantit unitat d'acció del partit, però per fer-ho, primer caldrà redefinir alguns aspectes perquè hi hagi més consens.

El socialista ha advertit que per reconduir la situació amb els crítics cal que tothom posi de la seva part, i no ha percebut voluntat per part d'alguna part del sector crític en aquest sentit.