Mishima, Amics de les Arts i Deudedeu al Sons del Món

El festival vol atraure més públic de Barcelona

El festival Sons del Món ha presentat la programació de la setena edició que, segons els organitzadors, serveix per consolidar el model i l'expansió que l'any passat va fer la cita, incorporant Castelló d'Empúries a les seus del festival i també inaugurant la col·laboració amb la Ruta del Vi DO Empordà, impulsada pel Patronat de Turisme de Girona. 

Segons ha explicat el director, Xavi Pascual, el festival usa la música "com a ham" perquè l'espectador s'acosti al patrimoni de l'Empordà (els concerts es fan a espais especials com la Ciutadella de Roses, la plaça de la Basílica de Castelló d'Empúries o la plaça del Fort de Vilabertran) i conegui també els vins de la zona. Per això, la sommelier Laura Masramon escull un vi per acompanyar cada actuació musical. A més, el festival també ofereix la possibilitat de degustar menús especials a restaurants de cadascun dels municipis abans del concert. 

En quant a música, el Sons del Món ha programat per a aquest estiu les actuacions de Sisa-Portet-Oliver -que ja van visitar Girona en el marc del festival 'Strenes'-, els Amics de les Arts -que actuen per tercera vegada al festival-, la coral guanyadora del programa de TV3 Oh Happy Day, els Deudeveu -que actuaran amb la col·laboració de la coral rosinca Coral Centre Escolar Empordà-, el flamenc de Niña Pastori, els Mishima i també la cantant i violinista de la popular banda de pop-rock irlandesa The Corrs, Sharon Corr. 

Pascual ha destacat que hi ha dues actuacions que busquen diferenciar-se de la resta d'oferta musical dels festivals de la Costa Brava. Aquestes són els aires celtes de Sharon Corr (seguint l'estela del festival iniciada l'any passat amb Carlos Nuñez, que va fer ple) i també el repàs a la discografia més destacada i el viatge als orígens del flamenc que farà la Niña Pastori. 

"El festival musical de vins"

El director del Sons del Món ha destacat que l'objectiu és que el vi vagi guanyant presència any rere any i que ajudi a donar a conèixer les varietats i marques de l'Empordà. "Volem que sigui el festival de la ruta DO Empordà, que esdevingui un festival musical de vins", ha destacat. 

En aquest sentit, el festival ofereix activitats que tenen el vi com a protagonista. Per exemple, repeteix l'experiència dels concerts de petit format (per a un centenar de persones) enmig d'alguna vinya de l'Empordà, amb degustacions i sopar. Aquest és el cas de les actuacions de Caïm Riba, al Celler La Vinyeta de Mollet de Peralada o el de Joan Dausà al Celler dels Aspres, a Cantallops. 

L'any passat, el festival també va organitzar el que en va dir 'Soirée Vi & Music', on es fa una presentació dels maridatges del festival amb l'actuació d'una formació de jazz que versiona una cançó de cadascun dels artistes que passarà pel Sons del Món. Aquesta activitat es farà a Castelló d'Empúries a la Capella del Convent el 19 de juny i, per primer cop, també s'ha programat a Barcelona al Museu del Modernisme de Catalunya el 2 de juliol. 

Objectiu: captar públic barceloní

L'objectiu de traslladar aquesta activitat fins a Barcelona és la de captar públic de la capital catalana que vulgui desplaçar-se a l'Empordà per veure algun dels concerts. "Són gent que, un cop al festival, segurament es quedaran a dormir, a dinar l'endemà i aprofitaran per fer turisme a la zona", ha destacat Xavier Pascual, que assegura que han detectat una presència cada vegada més gran de públic provinent de Barcelona i la seva àrea urbana. 

El festival té un pressupost de 196.000 euros i l'any passat va tenir 5.800 espectadors i va exhaurir entrades per als concerts de Manel, Sílvia Pérez Cruz i Carlos Núñez. Sons del Món compta amb el suport dels tres ajuntaments implicats i del Patronat de Turisme i, segons el seu director, és un festival "obert" que pot incorporar noves seus en el futur.