Activada la prealerta de l'Inuncat per les tempestes d'aquesta tarda

En alguns indrets poden descarregar més de 20 litres en només mitja hora

Protecció Civil ha activat aquest migdia la prealerta del pla Inuncat per la previsió de tempestes a partir d'aquest mateix migdia a les comarques del nord-est i centrals de nord a sud on poden caure més de 20 litres en mitja hora. El subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, ha demanat que s'extremi la precaució sobretot a les comarques gironines on les pluges poden descarregar amb més força.

Delgado també ha afegit que aquest matí han caigut quantitats importants al Tarragonès i Baix Penedès, com per exemple 35 litres acumulats al Vendrell, però ha subratllat que no hi han hagut incidències destacables. A Llívia hi ha hagut un despreniment de la paret del castell que ha afectat tres vehicles però no hi ha hagut afectacions personals. Els Bombers de la Generalitat i els tècnics municipals s'han desplaçat fins al lloc dels fets per comprovar que no hi hagués perill de cap més despreniment a la zona.

Les pluges d'aquest matí s'han desplaçat cap al litoral barceloní i han anat perdent intensitat mica en mica, però destaquen els 20 litres acumulats a Barcelona i més de 20 en alguns punts del Baix Llobregat.

A partir d'aquest migdia i de cara a la tarda, es preveu que les tempestes descarreguin amb força sobretot a les comarques de Girona i també a les comarques centrals de nord a sud. Les comarques que es poden veure més afectades per aquestes pluges intenses són l'Alt i Baix Empordà, Pla de l'Estany, Gironès, la Selva i la Garrotxa. En alguns indrets poden caure més de 20 litres en només mitja hora i les pluges poden anar acompanyades de tempesta i localment amb calamarsa. A més, hi haurà vent ratxejat i fort.

Davant la meteorologia adversa, Protecció Civil ha demanat molta precaució en els desplaçaments a peu i en vehicle a la zona afectada per les pluges, tant a zona urbana com a l'entorn rural i natural, en especial a les proximitats de rius i rieres.

Per dimecres es preveu un nou episodi de tempestes que pot afectar de forma generalitzada, sobretot la meitat est i la resta del litoral i prelitoral.