2.843 persones participen al Multireferèndum a les comarques gironines

La més multitudinària ha estat la de Banyoles

Un total de 2.843 persones, en 19 meses de vot, han participat al llarg del dia d’avui a les comarques gironines en la votació proposada pel Multireferèndum sobre diversos assumptes que afecten Catalunya.

La mesa gironina amb més participació ha estat la de Banyoles amb 374 vots, seguida per la de Santa Eugènia de Girona (296) i per la de Santa Coloma de Farners (258).  L’organització d’aquesta iniciativa a les comarques gironines valora les xifres com un gran èxit de participació i auto-organització ciutadana. Tot i això, Enric Cortiñas, portaveu del Multireferèndum a les comarques gironines, ha destacat que "la pressió policial ha impedit una participació que hagués estat superior".

En aquest darrer sentit, recorden que la mesa de Lloret no ha pogut ni començar a recollir vots al matí, i a l’Escala tot just han pogut votar 6 ciutadans. Patrulles dels Mossos d’Esquadra i dels cossos locals de policia han identificat als voluntaris de les meses del Multireferèndum aixecant actes al matí i forçant el desmuntatge a partir de les tres de la tarda. “A partir d’aquella hora, el Departament d’Interior, per mandat del ministre de l’Interior espanyol, ha pretès fer fracassar aquest exercici democràtic”, apunta Cortiñas. En aquest context, s’han produït dos incidents destacats. A Castelló d’Empúries els Mossos d’Esquadra han arribat a detenir un voluntari del Multireferèndum al mateix temps que decomissaven les urnes. A Olot, la policial local ha decomissat les urnes, els vots i els fulls de registre.

S’havien organitzat meses a Lloret de Mar, Banyoles, Riudaura, Castelló d’Empúries, l’Escala, Girona (6) Salt, Sant Gregori, Olot, Santa Coloma de Farners, Celrà, Viladamat i Figueres.  Un centenar de voluntaris han fet possible la jornada.