La Junta Electoral Central ordena retirar totes les meses del Multireferèndum

S'ha detingut a una organitzadora de Castelló d'Empúries

Els Mossos d'Esquadra estan retirant des de primera hora de la tarda d'aquest diumenge les meses del Multireferèndum per ordre de la Junta Electoral Central, segons fonts del Departament d'Interior.

Els impulsors del Multireferèndum han informat que ja s'han retirat un 70% de les parades. Durant aquest matí la policia catalana ha comunicat als responsables de les meses que la consulta havia estat prohibida i,si no volien retirar la mesa, n'aixecaven acta. Finalment, però, a quarts de quatre ha arribat una ordre general de la JEC a petició del Ministeri de l'Interior per desmuntar-les. La consigna dels organitzadors de la consulta és la de mantenir la calma perquè no els retirin els vots que ja tenen.

Detinguda

Una de les organitzadores del Multireferèndum a Castelló d'Empúries (Alt Empordà), ha estat detinguda pels Mossos d'Esquadra després que li ordenessin la retirada de la mesa. La dona, després de desmuntar les urnes, les ha tornat a posar.

Fruit d'això ha estat detinguda acusada de desobediència a l'autoritat i l'han traslladat a la comissaria de Roses. Un cop allà l'han deixat en llibertat i citat a declarar davant el jutge.