El Girona suma un empat insuficient davant el Mallorca (1-1)

Els blanc-i-vermells dónen un pas enrere en la lluita per la permanència i ara només val la victòria

Tant el Girona com el Mallorca es jugaven avui bona part de les seves opcions de permanència a Montilivi i a falta de dues jornades. L'empat, que no ha deixat satisfet cap dels dos conjunts, evidència la dinàmica d'un Girona que haurà de patir fins l'últim segon de la temporada i que no es podrà permetre el luxe de tornar a punxar.

El partit ha començat amb un domini clar del Mallorca. Els balears han sortit llançats gràcies a una gran pressió i la verticalitat de Nsue i Antonio López, que han estat un maldecap durant tot el primer temps per a Becerra. Per la seva part, Ortuño, un dia més l'home referència a l'atacat gironí, tenia a les seves botes l'oportunitat més clara del Girona després d'una bona combinació amb Eloi Amagat.

El Mallorca, molt més directe que el Girona, que mirava de combinar i buscar espais, ha disposat de les millors ocasions abans de la mitja part. Alfaro tenia la seva paraula abans de la mitja part, quan enviava una pilota a fora després d'una centrada de Ximo Navarro que descol·locava la defensa gironina. Tot i això el Girona ha tret pit i a la sortida d'un córner servit per Jandro, Migue s'aixecava per rematar i feia el primer gol del partit.

A la tornada dels vestidors Machín optava per endarrerir l'equip i defensar-se de les embranzides balears, que amb l'entrada d'Iriney posava més artilleria al camp per revertir la situació. Però quan semblava que el Girona començava a agafar les regnes del partit, Jandro veia la segona groga i deixava l'equip amb deu. El Mallorca veia com arribava la seva oportunitat i donava entrada a Geijo. Tant ell com Hemed avisaven amb algunes arribades esporàdiques, però voltava el minut setanta-sis quan el mallorquí rematava un córner i posava l'empat al marcador. Decepció lògica a l'estadi.

A partir d'aquí, la història ha estat la dels dos conjunts buscant a la desesperada un gol que els donés la victòria, però semblava que amb el pas dels minuts s'acabava l'aire. Al final, repartiment de punts insuficients per un Girona que es queda amb quaranta-cinc punts, a dos de la salvació, que marca precisament el Mallorca.

Fitxa tècnica:

1- Girona: Becerra, Iván López (Chando, min.80), Migue, Richy, Ramalho, Eloi, Timor, Juncà, Tato (Matamala, min.67), Jandro i Ortuño (Felipe Sanchón, min.80).
1- Mallorca: Aouate, Ximo, Nunes, Bigas, Antonio López (Geijo, min.70), Iriney (Alex Moreno, min.58), Martí, Thomas, Nsué, Alfaro i Hemed.
Àrbitre: Trujillo Suárez (Comitè Tenerife). Ensenya targeta groga al local Juncà i al visitant Antonio López. També ensenya vermella per acumulació a Jandro (min. 36 i 66).
Gols: 1-0, Migue, min.42; 1-1, Hemed, min.77.