Un centenar de concentrats contra les retallades al servei de neteja del Trueta

Les treballadores asseguren que l'empresa "només es vol enriquir" a costa de la plantilla

Un centenar de persones s'han concentrat aquest dissabte al migdia davant de l'Hospital Trueta de Girona i han tallat la carretera que passa per davant del centre hospitalari durant vuit minuts per denunciar les retallades que pateixen les treballadores de l'empresa Ingesan, que s'encarreguen del servei de neteja de l'hospital. "S'ha fet fora 18 persones i això ha suposat un increment del 50% més de la feina per cada una, elles estan fent un gran esforç per mantenir la qualitat del servei", ha explicat el membre de CCOO, Francesc Ortega.

Asseguren que tant la direcció de l'empresa com la de l'hospital "fan cas omís" i alerten que continuaran mobilitzant-se si no es soluciona la problemàtica. Tal i com ha explicat el membre del sindicat CCOO, fa temps que les treballadores es concentren a l'hora d'esmorzar i dinar per denunciar la retallada de personal que pateixen i la sobrecàrrega de feina a la qual han de fer front. "Estan fent un gran esforç per poder complir amb la tasca però al final no podran assumir-ho i és possible que es comenci a debilitar la seva feina", ha explicat.

Les treballadores asseguren que des de la privatització del servei de neteja, la plantilla de dilluns a divendres ha passat de 74 persones a 56, 18 menys. En total la plantilla està formada per 98 persones. A més, ressalten que l'empresa ha jubilat a altres treballadores sense substituir-les i tampoc permet que una treballadora pugui tornar a la feina després d'agafar una excedència.

"El comitè d'empresa s'ha reunit diverses vegades amb la direcció de l'empresa però no hem arribat a cap acord tampoc l'hospital vol ficar-s'hi, es desentenen i creiem que això no és correcte perquè és responsabilitat del client, volem donar i rebre un servei de qualitat i un hospital és un lloc delicat com per no tenir-ho tot absolutament net", ha afegit Ortega.

En aquest sentit, les treballadores es qüestionen d'on sorgeix el desequilibri econòmic. "No sabem si és que l'hospital deixa de pagar a l'empresa o és la firma que es vol embutxacar més diners, incrementar el seu benefici a costa dels treballadors i reduint el nombre de gent", ha comentat. No obstant això, el comitè té clar que continuaran mobilitzant-se fins que els escoltin o es solucioni la problemàtica. "Anirem organitzant accions a partir de com es desenvolupin els esdeveniments i mitjançant les reunions i assemblees que faci la plantilla", ha explicat. De moment, aquest dissabte un centenar de persones els han donat suport en la concentració i el tall de carretera que han realitzat a les dotze del migdia a Girona.