L'Escola d'Art el Pasteral de la Cellera de Ter decora un centre de transformació d'Endesa

La iniciativa, liderada des de l'Ajuntament, ha comptat amb la participació d'estudiants del centre

Lletres de totes mides i colors decoren les quatre cares del centre de transformació que Endesa té ubicat a la urbanització de Can Roca, al municipi de la Cellera de Ter (Selva). La iniciativa, liderada des de l'Ajuntament, buscava integrar d'una forma atractiva aquesta infraestructura elèctrica situada en un parc infantil. Els estudiants de l'Escola d'Art del Pasteral han estat els encarregats de portar a la pràctica aquesta experiència artística. "Volíem que l'art dels estudiants del centre sortís al carrer", explica l'alcalde del municipi, Josep Serrallonga. S'estan preparant noves iniciatives artístiques que van en aquesta línia.

Els alumnes del centre han pintat un conjunt de lletres de colors sobre un fons blanc que simulen sortir de l'interior de la infraestructura per la porta, que per efectes del dibuix sembla estar oberta, i que amaguen la paraula 'Transforma't' a la cara principal.

La finalitat d'aquesta iniciativa és integrar de manera original i atractiva una infraestructura elèctrica que acostuma a estar en un entorn urbà i millorar el seu impacte estètic. La companyia va acceptar la petició que li va fer arribar des de l'Ajuntament. Les úniques condicions eren que es mantingués la placa de risc elèctric i la identificació de la instal·lació tal com estableix la normativa.

L'alcalde de la Cellera de Ter, Josep Serrallonga, ha fet una valoració molt positiva de l'experiència tot dient que es volia, per una banda, millorar la imatge d'una instal·lació que estava desmillorada per la presència de guixades i per l'altra, donar la "possibilitat a la gent de l'escola d'art a portar el seu art al carrer". No serà l'última vegada perquè s'estan preparant altres actuacions similars al municipi.