Unes 30 dones inscriuen el seu cos al Registre de la Propietat de Girona

L'acció simbòlica té com objectiu mostrar "la indignació" de la societat davant la nova normativa i reivindicar el dret a decidir sobre el propi cos


Una quinzena de dones membres de la Xarxa Dones Girona s'han acostat aquest divendres fins al Registre de la Propietat de Girona per inscriure el seus cossos. En total, l'entitat ha aconseguit inscriure unes 30 dones ja que portaven el carnet d'identitat de totes elles. L'acció simbòlica, que ja s'ha fet a altres indrets com Figueres o València, vol mostrar "el rebuig i indignació" de les dones i part de la ciutadania davant la reforma de la llei de l'avortament impulsada pel ministre Gallardón. "És una llei mesquina que es carrega la formació en salut sexual, reproductiva i castiga a les dones, és el nostre cos i nosaltres decidim", ha reivindicat la presidenta de l'entitat, Carme Bosch. "Som conscients que l'acte és una acció simbòlica, reivindicativa, que registrar el nostre cos no servirà perquè ens contestaran que no procedeix; però el que volem dir amb això és que el cos és nostre i nosaltres decidim", ha subratllat Bosch. A dos quarts d'una del migdia, unes quinze dones membres de l'entitat han pujat l'escala fins al Registre de la Propietat de Girona, situat al carrer Riu Freser de la ciutat, per inscriure els seus cossos. Totes elles anaven ben preparades, amb les seves sol·licituds redactades i a punt per ser segellades.

"La llei que teníem abans del 2010 ja ens anava bé perquè tenia una gran vessant formativa d'ensenyar salut sexual i reproductiva. Ara aquesta nova normativa és mesquina perquè treu formació i castiga de forma brutal a les noies joves que, per mala sort, es quedin embarassades", ha explicat la presidenta de la Xarxa Dones Girona. Segons Bosch, a partir d'ara, si una noia jove menor embarassada té els seus pares separats i no es posen d'acord, qui decidirà "si pot avortar o no" és un jutge. "Una persona que no coneix de res a la noia, que no sap el seu estat mental o físic, aquest serà qui pugui dir si ho pot fer o no", ha explicat indignada.

Tot i que només eren una quinzena, la Xarxa Dones Girona ha aconseguit inscriure 30 dones al Registre de la Propietat de Girona perquè portaven el carnet d'identitat de totes aquelles membres que volien participar en l'acció però no podien ser-hi presencialment. "Al principi els treballadors del registre s'han quedat una mica astorats, no sabien d'on baixava però després de pair l'ensurt i veure que el que volíem fer era una acció simbòlica per mostrar el nostre descord ens han acceptat totes les entrades i ens han tornat els registres segellats, d'aquí uns dies rebrem la resposta", ha comentat Bosch.

Aquesta no és la primera vegada que es realitza un acte d'aquestes característiques arreu de l'Estat. Fins ara ja s'ha portat a terme a diverses poblacions com València o Figueres. "Moltes associacions de dones estan organitzant i fent actes reivindicatius, pel que sabem la nova normativa de l'avortament es vol aprovar passades les eleccions europees i no ens quedarem amb els braços creuats", ha avançat Bosch. "La indignació hi és i hem de demostrar que estem indignades, que no ho acceptarem i cal fer-ho amb actes pacífics", ha valorat.

En aquest sentit, la presidenta ja ha explicat que s'organitzaran i faran noves mobilitzacions segons com avanci la reforma de la llei de l'avortament. "Avui també ens han acompanyat homes a l'acció, cal que també ells prenguin consciència que això no és únicament un problema de dones", ha conclòs.