Detenen a Sant Jordi Desvalls un conductor begut que circulava amb tres rodes per l'N-II

Els agents també han arrestat un jove que conduïa begut i drogat i que es va saltar un control policial

Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Sant Pere Pescador (Alt Empordà) de 23 anys i de nacionalitat romanesa per un delicte contra la seguretat viària i per haver-se negat a fer les proves d'alcoholèmia i drogues. Els agents van tenir constància dels fets el 18 de maig a quarts de set del matí, arran de diverses trucades de ciutadans que alertaven que un vehicle que circulava sense una de les rodes davanteres per l'N-II, a l'altura de Medinyà. Els agents van localitzar el conductor, que presentava símptomes d'haver begut, a Sant Jordi Desvalls (Gironès). D'altra banda, els agents també van detenir un altre conductor que es va saltar un control policial a Sils.

El primer cas es va produir el passat 18 de maig cap a tres quarts de set del matí. Els mossos van rebre diverses trucades que alertaven de la presència d'un cotxe que circulava sense una de les rodes davanteres per l'N-II, a l'altura de Medinyà i en sentit nord. Els agents van localitzar el vehicle al quilòmetre 6 de la carretera GI-633, al terme municipal de Sant Jordi Desvalls, i van comprovar que el vehicle anava arrossegant els baixos del motor.

Els mossos van aturar el conductor i van detectar que l'home presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de l'alcohol. Per això, van voler fer-li la prova d'alcoholèmia, però el conductor s'hi va negar reiteradament. Per aquest motiu, els agents van imputar-li un delicte contra la seguretat del trànsit. El conductor va comparèixer el 19 de maig al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Condueix begut, drogat i se salta un control policial a Sils

El segon cas també es va passar el 18 de maig, al voltant de les set del matí. Els agents estaven fent un control preventiu d'alcoholèmia i drogues a la cruïlla de les carreteres N-II i GI-555, dins del terme municipal de Sils (Selva). Un dels agents, encarregat de la selecció dels cotxes, va ordenar a un conductor que s'aturés al control. L'home -de 25 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Santa Coloma de Farners- no va fer cas, va augmentar la velocitat, saltant-se el control i es va incorporar a l'N-II en sentit nord.

Una patrulla va seguir-lo ràpidament i va comprovar com el conductor feia diversos avançaments temeraris posant en perill les persones que circulaven en sentit contrari. Després de circular diversos quilòmetres per l'N-II, el vehicle es va desviar cap a la carretera C-25 i allà, al quilòmetre 235 (dins del municipi de Vilobí d'Onyar), els agents van aconseguir aturar-lo.

Els mossos van fer la prova d'alcoholèmia al conductor que va donar positiu amb 0,79 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, més de tres vegades per sobre del màxim permès. A més, el jove també va donar positiu en consum de cocaïna i amfetamines. El conductor va quedar detingut per un delicte de conducció temerària, per circular sota els efectes de l'alcohol i les drogues i per un tercer delicte de resistència i desobediència greu als agents de l'autoritat.

El jove, sense antecedents policials, va passar el 19 de maig a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.