L'ancià assassinat a Sant Feliu de Buixalleu ha mort a mans d'uns lladres

El cadàver de la víctima, de 80 anys, es trobava al menjador de la casa i tenia diverses ganivetades

Els Mossos d'Esquadra creuen que l'avi de Sant Feliu de Buixalleu (Selva) ha mort a mans d'un o més lladres que havien entrat a robar a l'habitatge. La dona de la víctima ha estat qui ha trobat el cadàver al menjador poc abans de les dues de la tarda. L'home, de 80 anys, tenia diverses ganivetades al cos.

La casa on ha tingut lloc el crim es troba al principi de la urbanització Rio Parc, una zona aïllada amb una trentena de cases. L'aixecament del cadàver s'ha fet poc després de les sis de la tarda. Els serveis funeraris han traslladat el cos a l'Institut de Medicina Legal, on els forenses li faran l'autòpsia. El Jutjat de Santa Coloma de Farners que porta el cas ha decretat secret de sumari. Qui ha trobat el cadàver de l'avi estès al menjador de casa seva ha estat la seva dona. Els Mossos han rebut l'alerta cap a tres quarts de dues de la tarda. La dona, aleshores, tornava de fer classes d'Internet i, en arribar a casa, s'ha trobat amb el seu marit mort a ganivetades.

L'home tenia 80 anys. La casa on viu la família té sistema d'alarma, però aleshores no estava activada. L'habitatge està situat a l'entrada de la urbanització Rio Park, on s'hi accedeix a partir de la carretera comarcal que connecta Hostalric amb Arbúcies. La zona, que pertany al municipi de Sant Feliu de Buixalleu, està aïllada enmig del Montseny. En total, hi viuen una trentena de veïns.

Els agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos d'Esquadra, la policia científica i la comitiva judicial s'han desplaçat fins a l'escenari del crim. Durant tota la tarda, els agents han estat recopilant proves que ajudin a identificar l'autor o autors de la mort violenta. No només a l'interior de l'habitatge, sinó també al jardí -on hi ha una piscina- i als camins del voltant de la casa.

Totes les hipòtesis estan obertes. A hores d'ara, però, la que pren més força entre els investigadors és que l'avi hagi mort víctima d'un robatori. El lladre o lladres han entrat a l'habitatge i li han donat diverses ganivetades.

L'aixecament del cadàver s'ha fet cap a quarts de set de la tarda. El furgó funerari s'ha endut el cos de l'ancià de 81 anys fins a l'Institut de Medicina Legal de Girona, on els forenses li faran l'autòpsia.

Els agents d'investigació també han pres declaració als pocs veïns que aleshores hi havia a la zona per saber si havien vist algú sospitós o bé si havien escoltat crits. Una dona ha explicat que, si bé no havia sentit res, sí que havia vist la víctima amb vida cap a les deu del matí, quan feinejava a l'hort.

El Jutjat d'Instrucció Número 4 de Santa Coloma de Farners en funcions de guàrdia s'ha fet càrrec del cas. La jutgessa ha decretat secret de sumari.

El tercer crim de l'any

La mort de l'avi de Sant Feliu de Buixalleu és el tercer crim de l'any a comarques gironines. Precisament, la hipòtesi del robatori també és la principal en el cas de la veïna de Cabanes (Alt Empordà) que va aparèixer malferida i amb signes d'hipotèrmia a tocar de casa seva. La dona va morir pocs dies després a l'hospital.

I també a l'Alt Empordà, però en aquest cas a Colera, és on hi va haver un altre crim aquest 2014. Un jove de Llançà (Alt Empordà) va aparèixer cremat en un paratge a tocar de l'N-260. La víctima tenia una ferida al coll. En aquest cas, els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones -un home i dues dones- pel crim.