Detingut per coaccionar un ancià de 91 anys per aconseguir diners

La víctima patia les amenaces d'un grup de persones que li demanaven entre 1.000 i 12.000 euros

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) un home de 28 anys, nacionalitat romanesa i veí de Ciudad Real, com a presumpte autor d'un delicte de coaccions.

La detenció es va produir el 9 de maig passat, tres dies després que la víctima, un home de 91 anys que vivia sol a aquesta localitat va denunciar que des de feia un any era víctima de reiterades coaccions per part d'un grup de persones que anaven a casa seva per exigir-li diners aprofitant que vivia sol. Hi anaven cada quinze dies i li demanaven entre 1.000 i 12.000 euros amb el pretext que havien de cobrir les necessitats bàsiques. El detingut ha quedat en llibertat amb càrrecs i no es descarten noves detencions.

La víctima va relatar que a vegades l'esperaven quan sortia a passejar i l'acompanyaven fins al domicili perquè els donés els diners. Els delinqüents s'aprofitaven de la seva avançada edat i la seva vulnerabilitat per intimidar-lo. En cada visita que li feien, li demanaven entre 1.000 i 12.000 euros.

El mes de desembre passat, l'ancià va començar a rebre trucades telefòniques, amb les que els delinqüents li imposaven un dia i hora per tenir preparats els diners. L'últim cop que el van coaccionar va ser el 6 de maig passat, dia en què va decidir presentar la denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Feliu de Guíxols. Aquell dia els va entregar 400 euros.

La unitat d'investigació va fer-se càrrec del cas. El dia 9 de maig, els mossos van saber que aquestes persones havien d'anar al domicili de la víctima a recollir més diners. Per aquest motiu els agents van muntar un dispositiu dins l'habitatge per enxampar els extorquidors.

Com de costum, la víctima va sortir a passejar i al cap d'una estona va tornar al domicili acompanyat d'un home, que va tancar la porta posant el pestell per evitar que ningú més entrés al domicili. Immediatament els agents de paisà van sortir d'una de les habitacions on s'havien amagat, es van acreditar com a policies i van detenir l'home per un delicte de coaccions.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. El detingut, a qui li constaven diversos antecedents, va passar el dia 9 de maig a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.